Connect with us

technokrata

Izraelben megjelent a világ első kóser mobiltelefonja!

Kütyük

Izraelben megjelent a világ első kóser mobiltelefonja!

Izraelben már elérhető a világ első kóser mobil készüléke, melynek vásárlói vélhetően elsősorban az egymillió ultra-ortodox zsidó közül fognak kikerülni.

A speciális készülékre felkerült egy kis matrica, ami azt tanúsítja, hogy a telefont a vallási vezetők minden szempontból megfelelőnek találják, és feltétel nélkül ajánlják a hithű zsidóknak. A Motorola gyártmányú mobiltelefon elsősorban abban különbözik hagyományos társaitól, hogy nem lehet vele SMS és MMS szolgáltatásokat igénybe venni, illetve internetezni.

Izraelben a rabbik az elmúlt időkben többször is felhívták a figyelmet az újgenerációs mobil technológiák veszélyeire, így például arra, hogy a fiatalokra koránt sincsenek jó hatással a mobilokkal elérhető erotikus tartalmak. A vallási vezetőknek egyes esetekben sikerült elérniük, hogy beszüntessék bizonyos új mobiltelefonos szolgáltatások újságokban történő reklámozását.

Az ultra-ortodox zsidók azt mondják, hogy ők egyáltalán nem ellenzik a technológiai fejlesztéseket, azonban úgy vélik, hogy a legújabb mobiltelefonok révén züllesztő és romboló hatású szolgáltatások vehetők igénybe, melyek ellen fel kell lépni. Az ultra-ortodox közösségekben egyébként be vannak tiltva a televíziós készülékek, mondván, hogy a műsorokban néha lengén öltözött hölgyeket is lehet látni, ehhez hasonlóan a rádió is nem kívánatos eszköz, az újságok pedig szinte alig tartalmaznak képeket.

A szolgáltatók az első kóser mobiltelefon megjelenésétől mintegy 100 ezer új előfizetőt remélnek. Az alaposan lebutított telefonokhoz egyébként egyedi tarifarendszert találtak ki. Ennek lényege, hogy kóser mobillal sokkal olcsóbb egy másik kóser mobilt hívni, mint bármilyen más előfizetéses készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle