Connect with us

technokrata

Egyelőre nem lesznek üzemanyagcellás Nokia mobilok

Kütyük

Egyelőre nem lesznek üzemanyagcellás Nokia mobilok

A világ legnagyobb mobiltelefongyártó vállalata fel kívánja függeszteni a mobiltelefonokban használatos üzemanyagcellákkal kapcsolatos fejlesztéseit.

A Nokia munkatársai a Wall Street Journal című amerikai lapnak azt nyilatkozták, hogy az üzemanyagcellák egyelőre még elég kiforratlanok, éppen ezért a Nokia a közeljövőben nem kíván ilyen jellegű fejlesztéseket folytatni. A projekt felfüggesztésében ezenkívül ugyancsak fontos szerepet játszott, hogy az ilyen újfajta energiatárolók jelen pillanatban még nem felelnek meg az Egyesült Államokbeli biztonsági elvárásoknak, így például nem vihetők fel repülőgépekre.

Szakértők szerint meglepő a Nokia mostani bejelentése, ugyanis a vállalat vélhetően előrehaladott fejlesztésekkel rendelkezik, melynek ékes bizonyítéka az az üzemanyagcellára épülő újgenerációs vezeték nélküli headset, melynek prototípusa tavaly júniusban mutatkozott be. A Nokia ez esetben a már meglévő, Bluetooth kompatibilis HS-3W headsetet látta el egy 66 mW-os üzemanyagcellával, ami egy feltöltéssel mintegy 10 órás beszélgetési időt biztosított.

Matti Naskali, a Nokia egyik vezető munkatársa elmondta, hogy az üzemanyagcellás technológia igen csak ígéretesnek bizonyul, éppen ezért a Nokia a fejlesztések szüneteltetése ellenére is folyamatosan rajta fogja tartani a szemét a technológián. Jelenleg egyébként a japán mobil operátorok (NTT DoCoMo, KDDI) mutatják a legnagyobb érdeklődést az üzemanyagcellás mobiltelefonok iránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle