Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Push To Talk utódja már mobil videókonferenciát is lehetővé tesz

Kütyük

A Push To Talk utódja már mobil videókonferenciát is lehetővé tesz

Míg hazánkban egyelőre még a Push To Talk (PTT) technológia sem használható, addig a Samsung már ennek az utódját is bejelentette.


Mint ismeretes, a Push To Talk lényegében walkie-talkie szerű szolgáltatásokkal vértezi fel a hagyományos mobiltelefonokat, vagyis segítségükkel hívásfelépítés nélkül, egyetlen gombnyomásra közvetlen hangkommunikációs kapcsolat építhető ki a kettő, vagy éppen több hívófél között. Ez esetben a hangforgalom GPRS-en, vagy éppen EDGE-en keresztül adatként továbbítódik.

A dél-koreai székhelyű Samsung a Push To Talk kiterjesztéseként jelentette be legújabb technológiáját, a Push To All-t (PTA), mely révén immár nem csak beszélgetések, hanem akár videókonferenciák is lebonyolíthatóak. A Push To All kompatibilis készülékkel rendelkezők hallhatják és egyben láthatják is egymást, ezenkívül pedig minden korábbinál könnyebben és gyorsabban cserélhetnek egymás közt digitális fényképeket, vagy éppen MP3 zeneállományokat.

A Samsung hamarosan egy olyan újgenerációs, PTA támogatású mobiltelefonnal kíván megjelenni a piacon, mely GPRS, EDGE, UMTS és Wi-Fi vezeték nélküli hálózatokban egyaránt használható lesz. A készülék debütálásának pontos időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés