Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbra is a Nokia a világ elsőszámú mobilgyártója

Kütyük

Továbbra is a Nokia a világ elsőszámú mobilgyártója

A mobilpiac dinamikus növekedése a vártnál kedvezőbben alakult 2004-es esztendő után várhatóan az idén is folytatódni fog – derül ki a Gartner piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából.


Tavaly világszerte mintegy 674 millió darab mobiltelefon talált gazdára, idén pedig már várhatóan több mint 730 millió készüléket fognak eladni a gyártók.

Továbbra is a finn Nokia a világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, mely vállalat 2004 végén a piac mintegy 33 százalékát uralta. A második helyen a 16,3 százalékos piacrészt birtokló amerikai Motorola tanyázik, a dobogó harmadik fokára pedig a 12,2 százalékos részesedésű, dél-koreai székhelyű Samsung léphetett fel. A triumvirátus tagjai közül az elmúlt tizenkét hónapban a Motorola és a Samsung növelte piacrészét, a Nokia viszont közel 2 százalékot veszített abból.

A negyedik helyet a dél-koreai LG (6,8 százalék) tudhatja magáénak, az ötödik pozícióban pedig a Siemens található, mely német vállalat piacrésze egy év alatt 9,5 százalékról 6,4 százalékra csökkent. A hatodik helyezett japán-svéd Sony Ericsson a piac 6,3 százalékát birtokolja.

Európában tavaly jelentek meg az első 1 megapixeles kamerás mobiltelefonok, az idei esztendő pedig már várhatóan a 2-3 megapixeles felbontású készülékek éve lesz és szépen lassan a 3G modellek is feljövőben vannak. Utóbbi telefonok sok esetben már egy helyett két kamerával vannak felvértezve.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés