Connect with us

technokrata

Zenészek a file-csere mellett

Kütyük

Zenészek a file-csere mellett

Az online dalcsere mellett foglalt állást számos amerikai zenész.

Steve Winwood és a rapper Chuck D is kifejtette azon véleményét, hogy az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének meg kellene változtatnia álláspontját, és le kellene tennie a file-csere kriminalizálásáról. A zenészek, előadóművészek egy részét egy csoportba kovácsoló nézőpont szerint a jogvédett tartalmak engedély nélküli másolása ugyan lopásnak minősül, de úgy vélik, hogy felhasználóik magatartásáért nem tehetők felelőssé a file-csere szoftvereket fejlesztő vállalatok.

A Washington Post közlése szerint a csoport meg van győződve arról, hogy a file-megosztás legális és fontos alternatívát jelenthet az előadók számára szellemi termékeik terjesztéséhez. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a zenészek közül nem mindenki szeretné eltüntetni a Föld színéről az online file-megosztó alkalmazásokat, szolgáltatásokat, sőt.

Jason Mraz például úgy nyilatkozott, hogy a dalait kedvelők közül azoknak a fele, akik fizettek azért, hogy elmehessenek egy koncertjére, az illegális letöltések révén értesültek arról, hogy egyáltalán létezik és alkot. (Erre egyébként a The Inquirer IT-bulvárlap vicces kedvében levő újságírója megjegyezte, hogy ők nem osztanak meg file-okat az Interneten, s erre bizonyíték az, hogy még sosem hallottak az előadóról.) A szintén zenész Janis Ian azon véleményét hangoztatta, hogy a file-csere lehetőséget kínál munkájuk terjesztésének kézben tartására, így a művészek már nem feltétlenül vannak ráutalva a nagy kiadók bevételcsapoló költséges promócióira.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle