Connect with us

technokrata

Vészhelyzetbe került autósoknak biztosít segélykérő vonalat a Motorola új technológiája

Kütyük

Vészhelyzetbe került autósoknak biztosít segélykérő vonalat a Motorola új technológiája

A Motorola technológiája révén a fontos baleseti adatok másodpercek alatt eljutnak a készenléti szervek sürgősségi telefonszámára.

Az EU Európai Mobilkommunikációs Direktívájának (E112) e-Call kezdeményezését támogatva a Motorola bemutatja, hogy technológiája segítségével hogyan továbbíthatóak kritikus baleseti adatok – mint például a bajba jutott gépjármű pontos helyzete – a megfelelő szervek felé, a mielőbbi intézkedés érdekében.

Az e-Call kezdeményezés célja egy olyan szabvány segélyhívási rendszer kifejlesztése, amely Európa egész területén elérhatő lenne az autósok számára. A Motorola a Telematics technológia piacvezetőjeként autós vásárlóit már 1996 óta látja el hasonló jellegű termékekkel.

A Motorola segélyhívó technológiája közvetlenül a jármű elektronikus rendszeréhez kapcsolódik. Ha baleset történik, a rendszer a szenzorok révén automatikusan, de szükség esetén manuálisan is aktiválható. Az információ egy általános mobiltelefon-hálózaton keresztül jut el a készenléti szervek sürgősségi telefonszámára, ahonnan ezután riasztják a rendőrséget és kirendelik a készenléti szerveket a baleset helyszínére. A technológia biztosítja, hogy a legfontosabb baleseti adatok már a hangkapcsolattal párhuzamosan, annak ideje alatt továbbításra kerüljenek, így a sérült személy közvetlenül a megfelelő készenléti szervekkel kerülhet kapcsolatba.

˝Mint a kezdeményezés elkötelezett híve a Motorola is aktívan részt vesz a fejlesztésében˝ – nyilatkozta Marios Zenios, a Motorola autós üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. ˝Európában évente közel 40.000 halálesetet, 3,3 millió ember sérülését és durván 180 milliárd eurónyi kárt okoznak a közúti balesetek. Az e-Call segítségével ezeken a statisztikákon szeretnénk javítani, miközben életeket mentünk˝

A kezdeményezés további támogatói a Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA), az európai autó-, autóbusz- és tehergépjármű-gyártók érdekképviselete, valamint az ERTICO, az intelligens szállítási rendszerek és ezek szolgáltatóinak európai alkalmazását szorgalmazó non-profit szervezet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle