Connect with us

Sony Ericsson W800: megérkezett a világ első Walkman mobilja!

Kütyük

Sony Ericsson W800: megérkezett a világ első Walkman mobilja!

A Sony Ericsson a W800, az első Walkman márkanévvel ellátott mobiltelefon bemutatásával megkezdte térhódítását a mobil zenei piacon.

Mostantól minőségi megalkuvás nélkül, egyetlen készüléken lehetővé válik a zenehallgatás, a telefonhívások kezelése, valamint a kiváló képek és videofelvételek készítése. A Sony Ericsson W800 az első termék, amely egyesíti egy mobiltelefon és egy Walkman – minőségi, digitális zenelejátszó – tulajdonságait 30 órányi akkumulátor élettartammal, valamint 2 megapixeles kamerával. Ráadásul mindezt egy keskeny, könnyű és ultrastílusos formatervezésű készülékbe csomagolva. A magyar piacon a készülék európai – V800i – (háromsávos 900/1800/1900 MHz) változata kerül bevezetésre.


A Sony világhírű Walkman mobil zenei öröksége méltán teszi komoly versenytárssá a W800-t a digitális zenelejátszók piacán – a hangminőség ugyanis kitűnő. A készüléket minőségi, sztereó fülhallgatókkal látták el. A W800 bizonyítottan kompatibilis az MP3 ipari standarddal és az AAC zenei fájlformátumokkal. A tárolási kapacitása is bőséges, minthogy a 0,5 GB Memory Stick Duo-val látták el, amely mintegy 150 zenei felvétel, vagy 10-12 teljes CD anyagának tárolására teszi képessé. A lejátszóra történő zenei letöltés a Disk2Phone szoftvernek köszönhető, amely a zenei CD-k gyors és kényelmes áttételét teszi lehetővé a telefonra számítógép segítségével. A gyűjtemény naprakészen tartása sem okoz problémát, mivel a szoftver segítségével könnyen tallózhatunk, válogathatunk, kereshetünk, áttölthetünk és törölhetünk a zenei fájlokban.

A W800 intuitív kezelőfelülete kifejezetten könnyűvé teszi a körültekintően integrált telefon, zenelejátszó és a kamera funkcióinak használatát. Ezen felül a tulajdonos sohasem marad le egy telefonhívásról, ha zenét hallgat, mivel hívás esetén a telefon csengőhangját a sztereó fülhallgatón keresztül játssza be a készülék. Ha pedig inkább a hívás fogadása mellett döntünk, a zenelejátszás szünetel a hívás időtartama alatt. A lejátszó mindössze egyetlen Direct Music gombbal működtethető, amely indítja, szünetelteti és megállítja a zeneszámokat. A lejátszó és a telefon egymástól függetlenül használhatók, így például a tulajdonos egy repülőút alkalmával kikapcsolhatja a telefont, miközben a zenelejátszót továbbra is élvezheti. Ráadásul a W800 akkumulátora kitart a leghosszabb úton is – 15 órányi lejátszásra képes a telefon bekapcsolt állapotában, és 30 órányi lejátszásra kikapcsolt telefon esetén.

A készülék további előnye, hogy tömege kevesebb, mint 100 gramm, pedig a W800 2 megapixeles kamerát is tartalmaz: automata fókusszal, fényerő-szabályozással, aktív lencsevédővel és digitális kamera interfésszel, amellyel bármilyen körülmények között kitűnő képek készíthetők.

A W800 használati köre kibővíthető olyan hasznos kiegészítők segítségével, mint az MMC-60 zenei csatlakozóvezeték, amellyel a készülék egy sztereó hifi berendezéshez csatlakoztatható a műsorszámok lejátszása céljából, valamint a HCA-60 autós kihangosító, amely lehetővé teszi, hogy a zenét az autó hangszóróin keresztül hallgathassák.

A W800 készülék a harmadik negyedévtől vásárolható meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom