Connect with us

technokrata

A gengszterek félnek, hogy a mobiljuk lebuktatja őket

Kütyük

A gengszterek félnek, hogy a mobiljuk lebuktatja őket

A bűnözők általában rendkívül olcsó mobiltelefonokat használnak, no persze nem azért, mert nem lenne pénzük jobb modellekre, hanem inkább amiatt, mert a lebukástól félve gyakran cserélgetik a lényegében filléres pre-paid készülékeket.

Spanyolországban a helyi lapok arról számoltak be, hogy a gengszterek rájöttek arra, hogy mobiltelefonos hívásaik alapján könnyen a nyomukra bukkanhatnak a bűnüldöző hatóságok, főleg a ritkábban lakott területeken, éppen ezért sokszor csak hetekig, vagy néhány napig használnak egy-egy készüléket, vagy SIM kártyát. Az olcsó pre-paid mobilokat sok esetben külföldről, így például Nagy-Britanniából szerzik be.

A telefonszám megváltoztatásához ugyebár elegendő lenne a SIM kártya folyamatos cserélgetése, azonban az alvilági bandák tagjai tisztában vannak azzal, hogy a mobiltelefonok egyedi azonosítószáma (IMEI) révén a mobil szolgáltatókon keresztül villámgyorsan beazonosíthatják őket. Éppen ezért egy-egy készüléket csak nagyon rövid ideig használnak, a rendőrség összezavarásának érdekében pedig ezután sokszor ingyen szétosztogatják azokat.

A helyzet egyébként odáig fajult, hogy a hatóságok már nem rendelkeznek kellő kapacitással a gyanúsnak vélt telefonok és SIM kártyák folyamatos figyelemmel tartására.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle