Connect with us

technokrata

90 százalék alá esett az Internet Explorer részesedése

Kütyük

90 százalék alá esett az Internet Explorer részesedése

Átlépett egy bűvös határt a Microsoft böngészője: évek óta először ismét kevesebb az internetezők körében a részesedése, mint 90 százalék.

87,3 százalék – az internetezők körében egészen pontosan ekkora aránnyal bír jelenleg az Internet Explorer. Habár kevés olyan terület van a számítástechnikában, ahol ilyen mértékű dominancia található, itt ez mégis jelentős visszaesés a Microsoft számára. Miért? Ennek az az oka, hogy durván fél évvel korábban még 95% környékén állt a mutató, így a jelentős mértékű zuhanás felhasználók tízmillióinak elvesztését jelenti, alig pár hónap alatt.

A hét elején egy amerikai és egy európai piackutató cég is bejelentette, hogy az Internet Explorer használóinak aránya az összes internetező körében 90 százalék alá esett. A holland Onestat.com és az USA-beli Websidestory kimutatása így egymást erősítve jelent meg a nyilvánosság előtt. A németalföldi kutatók jelentése értelmében a Mozilla által fejlesztett böngészők körülbelül az internetezők 8,5 százalékának számítógépén teljesítenek böngészési feladatokat, ez egy százalékos emelkedést jelent a tavalyi év novembere óta. Emellett a többi alternatív browser részaránya is növekedésnek indult: például az Apple által fejlesztett Safari mára 1,2 százalékkal büszkélkedhet.

Nézzük a Websidestory adatait: a kutatócég felmérése értelmében a Firefox piaci részesedése 5,7 százalékon áll az USA-ban, s a többi mozillás böngésző további 2,5 százalékot tesz ki – világszerte egyébként mára már több mint 25 milliónyian töltötték le a Tűzrókát. Visszatérve a jelentésre: a kutatók minden fronton emelkedést tapasztaltak, kivéve természetesen az Internet Explorert: a Websidestory szerint a Microsoft browsere 89,9 százalékos értékkel rendelkezik az USA-ban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom