Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélenergiával működő mobil akksi töltő

Kütyük

Szélenergiával működő mobil akksi töltő

A korábbiakban beszámoltunk már többek közt napenergiával működő, illetve bicikli dinamóval tölthető mobiltelefonokról, most pedig elkészült a világ első szélenergiával működő mobil töltője.

Az új készüléket az Indiai Műszaki Intézet Ipari Tervezés Tanszékének munkatársai fejlesztették ki, Lalit Kumar Das professzor vezetésével.

˝A miniatűr turbina segítségével elegendő energia állítható elő a mobiltelefonokban használatos akkumulátorok töltéséhez. A speciális töltő berendezés mintegy 3-4 W teljesítményű˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a professzor, aki elmondta, hogy a készülék nem csak olcsó, hanem egyben olyan kicsi és könnyű, hogy akár zsebben is hordható.

A fejlesztőknek az volt az elsődleges célja, hogy egy olyan töltőkészüléket állítsanak elő, mely elektromos hálózat nélküli régiókban, illetve áramszünet esetében is használható. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Romániában egyesek több kilométert gyalogolnak csupán azért, hogy valamelyik szomszédos faluban fel tudják tölteni mobiltelefonjuk lemerült energiaforrását.

Az újfajta mobil töltő hamarosan várhatóan a kereskedelmi forgalomban is meg fog jelenni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés