Connect with us

technokrata

Újabb haláleset történt vezetés közbeni mobilozás miatt

Kütyük

Újabb haláleset történt vezetés közbeni mobilozás miatt

Egy tizenöt esztendős fiatalnak a vezetés közbeni mobiltelefonálás okozta vesztét a karácsonyi ünnepek alatt.

Az áldozat éppen édesapjával beszélt mobil készülékén, amikor elvesztette uralmát a kocsi felett. Az autó ezt követően felborult, többször átfordult, a fiatal pedig kirepült belőle és belesett egy tóba. Az apa hallotta a telefonban, hogy valami baj történhetett, és gyorsan fia keresésére indult. Nem sokkal ezt követően meg is találta az összeroncsolódott járművet és a tóba esett gyermeket, akiről a kórházba szállítást követően megállapították, hogy sajnos nem élte túl a balesetet.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Egyesült Államokban történt szerencsétlenséget a fiatal tapasztalatlansága, vagy pedig vezetés közbeni mobiltelefonálása okozta, mindenesetre szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy az autóban mobilozok reakcióideje adott esetben akár duplájára is növekedhet, ami rendkívül komoly veszélyeket rejt magában.

Egyes kutatási eredmények szerint mobilozás közben 400 százalékkal nagyobb a baleset okozás esélye, illetve a vezetés közben telefonálók az enyhén ittas egyénekhez hasonlatosan irányítják járművüket. A szakértők egy része úgy vélekedik, hogy a kihangosítók használata sem sokat javít a sofőrök helyzetén, tehát a legjobb megoldás, ha a telefonos beszélgetések idejére leállunk az út mellé.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle