Connect with us

technokrata

Új megoldások a lopott mobilok nyilvántartására

Kütyük

Új megoldások a lopott mobilok nyilvántartására

A GSM Association (GSMA) továbbra is mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a mobiltelefonos szolgáltatók a lehető leghatékonyabban vehessék fel a harcot az eltulajdonított mobilok ellen.

A GSMA ennek érdekében egy a korábbiaknál költséghatékonyabb EIR (Equipment Identity Registers) megoldást és lokális adatbázisokat kíván bevezetni.

˝A mobil operátorok ma még relatíve nagy összegeket fordítanak arra, hogy figyelemmel kísérjék a lopott mobil készülékeket, illetve, hogy folyamatosan frissítsék az ezzel kapcsolatos adatbázisaikat. A túlzott költséget sajnos sok fejlődő országot elriasztanak a komolyabb lopás követési megoldások alkalmazásától. Rájöttünk arra, hogy az eddigieknél olcsóbb rendszereket kell meghonosítani a piacon˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Rob Conway, a GSMA elnök-vezérigazgatója.

A GSM Technology Services mostantól két új, költséghatékony alternatív EIR megoldást kínál ügyfeleinek. Az egyik egy innovatív, központilag menedzselt EIR szolgáltatás, mely jelentősen lecsökkenti a szolgáltatók kezdeti befektetéseit, a másik pedig egy teljesen új fejlesztésnek számító, lokális EIR adatbázis megoldás.

Említést érdemel, hogy a GSMA több mint 670 második, illetve harmadik generációs mobil szolgáltatót, illetve 150 mobiltelefon gyártó és beszállító céget tömörít magába.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom