Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több mobiltelefonos spam, mint e-mail spam

Kütyük

Több mobiltelefonos spam, mint e-mail spam

Dél-Koreában ma már jelentősen több kéretlen szöveges üzenetet, vagyis spamet kapnak a mobiltelefon előfizetők, mint az asztali számítógépet használók.

Egy a KISA (Korea Information Security Agency) által a napokban nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy míg az idei esztendő első tíz hónapjában 78.063, elektronikus levelekben számítógépekre érkező spamet regisztráltak, addig ugyanezen időszakban a mobil spamek száma nem kevesebb mint 244.151 volt. Összehasonlításképp, 2002-ben még csak 4.864, 2003-ban pedig 36.013 mobil spamet jegyeztek fel.

2004-ben eljutottunk oda, hogy már több a mobiltelefonos, mint az e-mail spam, és sajnos minden jel arra mutat, hogy a jövőben is folytatódni fog a mobil készülékekre érkező kéretlen üzenetek térnyerése – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az állami kézben lévő KISA egyik vezető munkatársa. A mobiltelefonos spamnek egyébként két fajtája létezik: az egyik változat rövid szöveges üzenetben, SMS-ben érkezik, a másik pedig ASR (Automatic Response System) technológiát használva hagyományos hanghívásként.

Dél-Korea második legnagyobb Internet szolgáltatója, a Hanaro Telecom nemrégiben több mint 130 nagy számítógépes spammer működését lehetetlenítette el, ami jelentősen visszavetette az e-mailben érkező kéretlen üzenetek, reklámok térnyerését.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés