Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyelőre kevesen vásárolnak mobillal zenéket

Kütyük

Egyelőre kevesen vásárolnak mobillal zenéket

A mobiltelefonos szolgáltatók számára komoly kihívást jelent, hogy újfajta zeneletöltési szolgáltatásaik révén jelentősebb bevételeket tudjanak termelni.

A Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy míg a mobil operátorok 2009-ben 57 milliárd dolláros SMS forgalomra számíthatnak, addig az MMoD (Music on Demand) szolgáltatásokból származó bevételeik alulról súrolják majd a 2 milliárd dollárt.

Az elmúlt hat hónapban több nagy szolgáltató, így például a Vodafone, az Orange és az O2 is beindította digitális zeneboltját, melynek keretein belül az előfizetők teljes értékű, kiváló minőségű zenei felvételeket tölthetnek le mobiltelefonjaik segítségével, tehát ezek a szolgáltatások tulajdonképpen mobil iTunes-nak tekinthetők. A Strategy Analytics munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy bár a mobil csengőhang piac és az internetes zeneszolgáltatások piaca lényegében szárnyal, az MMoD szektornak komoly kihívásokkal kell szembenéznie. Szakértők szerint a piac fellendüléséhez alacsonyabb költségek, jobb felhasználói felületek, nagyobb adatbázisok és nagyobb adatátviteli sebességek bevezetésére lenne szükség. Amíg ezek a feltételek nem adottak, a felhasználók inkább broadband kapcsolaton keresztül szerzik be kedvenc zeneszámaikat.

Úgy gondolom, hogy a jelenleg CD boltokban, illetve Interneten keresztül vásárló technofil zenerajongók nem fognak tömegesen áttérni a mobiltelefonos letöltésre – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Kerr, a piackutató cég egyik alelnöke.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés