Connect with us

technokrata

Egyelőre kevesen vásárolnak mobillal zenéket

Kütyük

Egyelőre kevesen vásárolnak mobillal zenéket

A mobiltelefonos szolgáltatók számára komoly kihívást jelent, hogy újfajta zeneletöltési szolgáltatásaik révén jelentősebb bevételeket tudjanak termelni.

A Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy míg a mobil operátorok 2009-ben 57 milliárd dolláros SMS forgalomra számíthatnak, addig az MMoD (Music on Demand) szolgáltatásokból származó bevételeik alulról súrolják majd a 2 milliárd dollárt.

Az elmúlt hat hónapban több nagy szolgáltató, így például a Vodafone, az Orange és az O2 is beindította digitális zeneboltját, melynek keretein belül az előfizetők teljes értékű, kiváló minőségű zenei felvételeket tölthetnek le mobiltelefonjaik segítségével, tehát ezek a szolgáltatások tulajdonképpen mobil iTunes-nak tekinthetők. A Strategy Analytics munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy bár a mobil csengőhang piac és az internetes zeneszolgáltatások piaca lényegében szárnyal, az MMoD szektornak komoly kihívásokkal kell szembenéznie. Szakértők szerint a piac fellendüléséhez alacsonyabb költségek, jobb felhasználói felületek, nagyobb adatbázisok és nagyobb adatátviteli sebességek bevezetésére lenne szükség. Amíg ezek a feltételek nem adottak, a felhasználók inkább broadband kapcsolaton keresztül szerzik be kedvenc zeneszámaikat.

Úgy gondolom, hogy a jelenleg CD boltokban, illetve Interneten keresztül vásárló technofil zenerajongók nem fognak tömegesen áttérni a mobiltelefonos letöltésre – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Kerr, a piackutató cég egyik alelnöke.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák