Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína: 329 millió mobilos, közel 200 milliárd SMS

Kütyük

Kína: 329 millió mobilos, közel 200 milliárd SMS

Az idei esztendő első tizenegy hónapjában Kínában több mint 195 milliárd rövid szöveges üzenetet küldtek egymásnak a mobiltelefonos előfizetők, ami világrekordnak számít – derül ki az ország Tájékoztatásügyi Minisztériumának egyik friss jelentéséből.

A dokumentum kitér arra, hogy 2004 november végén közel 329 millió mobiltelefonos előfizetővel rendelkeztek a helyi operátorok, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatók az elmúlt tizenkét hónapban megközelítőleg 60 millió új ügyfelet szereztek maguknak. Jelen pillanatban egyébként 100 kínaira körülbelül 24,8 mobil készülék jut.

Kínában a vezetékes telefonpiac is hasonlóan dinamikus fejlődésen megy keresztül. Az elmúlt évben mintegy 50 millió új vezetékes előfizetőt regisztráltak, így jelenleg 313 millió vezetékes telefont használnak az országban. Ez azt jelenti, hogy 100 emberre 24,5 vezetékes készülék jut. A mobiltelefonos és vezetékes kínai előfizetők száma november végén meghaladta a 640 milliót.

A Tájékoztatásügyi Minisztérium közlése szerint a kínai telekommunikációs szektorban az idei év első tizenegy hónapjában 525,17 milliárd jüanos, vagyis megközelítőleg 63,5 milliárd dolláros forgalmat bonyolítattak le az érintett vállalatok, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző esztendő hasonló időszakában feljegyzett forgalmi adatokhoz képest.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés