Connect with us

technokrata

Szaúd-Arábia: a kereskedelmi tiltás feloldását követően óriási az igény a kamerás mobilokra

Kütyük

Szaúd-Arábia: a kereskedelmi tiltás feloldását követően óriási az igény a kamerás mobilokra

A kamerás mobiltelefon kereskedelem újbóli engedélyezését követően Szaúd-Arábiában azonnal óriási kereslet mutatkozott a fényképezős készülékek iránt.

A helyi mobiltelefon kereskedők elmondták, hogy a kamerás mobilok árusítását tiltó törvény megszüntetését követően alig telt el huszonnégy óra és a polcokon lévő fényképezős telefonokat lényegében már egytől egyig felvásárolták.

Felmérések szerint a mobiltelefonnal nem rendelkező szaúd-arábiaiak közel fele kamerás készüléket kíván vásárolni, a már meglévő előfizetőknek pedig több mint 65 százaléka azt tervezi, hogy a közeljövőben fényképezésre is alkalmas modellre fog váltani. Úgy gondolom, hogy ahogy lényegében az egész világon, úgy Szaúd-Arábiában is hódítanak a kamerás mobiltelefonok, és mára fontos elvárássá vált, hogy egy mobillal ne csak telefonálni, hanem akár fényképezni is lehessen – nyilatkozta az egyik helyi kereskedő.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a kamerás mobilok a tiltás ellenére korábban is fellelhetők voltak a feketepiacon, igaz ezek a készülékek roppant drágák voltak és az előfizetők csak titokban merték használni őket. A tiltás feloldását követően az árak azonnal zuhanni kezdtek és immár senkinek sem kell titkolnia, hogy mobiltelefonja fotózni is tud.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle