Connect with us

technokrata

Újabb Opera böngészőt kaptak a Windows-os okostelefonok

Kütyük

Újabb Opera böngészőt kaptak a Windows-os okostelefonok

Az Opera Software kiadta a népszerű Opera webböngésző Windows Mobile alapú okostelefonokra szánt legújabb verzióját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szoftverfejlesztő cég idén augusztusban ígéretet tett arra, hogy hamarosan a Microsoft operációs rendszerű készülékeken is meg fogja honosítani az Operát. A vállalat október 14-én adta ki az alkalmazás első technikai előzetes verzióját, melyet az azóta eltelt időkben több mint 43 ezren töltöttek le a cég honlapjáról. Az Opera Software most látta elérkezettnek az időt arra, hogy kiadja a böngésző Windows Mobile változatának második technikai előzetes verzióját. Sajnos a korábbi és az új verzió is csak a Windows Mobile 2003 for Smartphone operációs rendszerű készülékeken próbálható ki, így például a Windows Mobile 2002 szoftveres Motorola MPx200-at nem támogatja a szoftver.

A Symbian OS alapokon nyugvó készülékek piacán már komoly sikereket elért mobil Opera böngésző legfontosabb újítása az úgynevezett SSR (Small Screen Rendering) technológia, mely azért felelős, hogy az eredetileg asztali számítógépes megjelenítésre szánt weboldalak a mobiltelefonok relatíve apró kijelzőjén is esztétikusan, könnyen kezelhetően és nem utolsó sorban gyorsan jelenjenek meg.

A most kiadott új verzió az Opera 7.60-ra épül és többek közt CSS2, DOM 2, valamint JavaScript támogatással is rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák