Connect with us

technokrata

Nanopoint: a világ legkisebb analóg joystickja – mobiltelefonokba

Kütyük

Nanopoint: a világ legkisebb analóg joystickja – mobiltelefonokba

Egy bizonyos Varatouch nevezetű cég kifejlesztette a világ jelenlegi legkisebb analóg joystickját, mellyel a közeljövőben vélhetően elsősorban mobiltelefonokon, illetve kéziszámítógépeken fogunk találkozni.


A parányi botkormány mindössze 3,3 milliméter magas és 12,7 milliméteres átmérővel rendelkezik.

A Nanopoint névre keresztelt irányítóeszköz fejlesztői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az ilyen és ehhez hasonló analóg joystickok sokkal nagyobb flexibilitást és érzékenyebb irányítást biztosítanak a felhasználóknak, mint a hagyományos digitális botkormányok, noha eddig senki sem hitte volna, hogy az analóg joystickok méretet olyannyira le lehet csökkenteni, hogy azokat akár mobiltelefonokba is be lehessen szerelni.

A Varatouch nem titkoltan abban bízik, hogy a változó sebességű szkrollozást lehetővé tevő Nanopoint a jövőben számos játékcentrikus, illetve összetettebb menürendszerű mobiltelefonba és kéziszámítógépbe be fog kerülni. A Nanopoint előnyei közé sorolható többek közt a villámgyors működés, az ellenálló kialakítás, a hosszú élettartam és nem utolsó sorban a rendkívül alacsony fogyasztás.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák