Connect with us

technokrata

Japánban betiltják a pre-paid mobilokat?

Kütyük

Japánban betiltják a pre-paid mobilokat?

A japán Liberális Demokrata Párt azt szeretné elérni, hogy a szigetországban tiltsák be a feltöltőkártyás mobiltelefonokat, mondván, hogy ilyeneket elsősorban alvilági személyek használnak.

Amennyiben a tervezetet elfogadják, az a brit Vodafone Group helyi leányvállalatának, a több mint 1,5 millió feltöltőkártyás ügyféllel rendelkező Vodafone KK-nak jelentené a legkomolyabb veszteséget. A Vodafone KK természetesen el szeretné kerülni a prepaid rendszer betiltását, és ígéretet tett arra, hogy megpróbálja megerősíteni a feltöltőkártyás mobilosok azonosítását, ily módon pedig fel kívánja venni a harcot a mobiltelefonos átverésekkel szemben.

Japán elsőszámú mobil operátorát nem érintené különösebben érzékenyen a pre-paid rendszer megszüntetése, a több mint 46 millió NTT DoCoMo előfizető közül ugyanis alig több mint 90 ezren használnak feltöltőkártyákat.

Japánban az elmúlt időkben sajnálatos módon elszaporodtak az olyan esetek, amikor bűnözők lényegében beazonosíthatatlan pre-paid mobilokról idős embereket hívtak fel és különböző összegeket csaltak ki tőlük. A csalók egyébként legtöbbször rendőrnek, ügyvédnek, illetve gyereknek adják ki magukat.

Az Európai Üzleti Közösség közlése szerint a pre-paid mobilok betiltása kapcsán rövid idő alatt több mint 3 ezer európai cég fejezte ki rosszallását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom