Connect with us

technokrata

Élő 3G mobil videóközvetítés a pápa karácsonyi miséjéről

Kütyük

Élő 3G mobil videóközvetítés a pápa karácsonyi miséjéről

Olaszországban a harmadik generációs mobiltelefon előfizetők december 24-én készülékük kijelzőjén élőben követhetik figyelemmel II. János Pál pápa éjféli szentmiséjét.


A 3G mobil készülékkel rendelkezők másnap, december 25-én a pápa úgynevezett Urbi et Orbi áldását is hasonló módon élőben nézhetik majd meg – hála a modern technológiának.

A szolgáltatást a Hutchison biztosítja, mely Olaszországban ˝3˝ elnevezéssel üzemeltet harmadik generációs mobil hálózatokat. A szolgáltatást igénybe vevő előfizetők nem csak egy újszerű mobil élményben részesülnek, hanem egyben egy templomépítést pártoló római alapítványt és egy AIDS betegekkel foglalkozó segélyprogramot is támogatnak.

Magyarországon egyelőre még csak 2,5G (GPRS), illetve 2,75G (EDGE) mobil hálózatok üzemelnek, azonban a jövő esztendő végén várhatóan mind a három hazai mobil operátor be fogja indítani vadonatúj 3G szolgáltatását. A 3G technológia minden korábbinál nagyobb mobil sávszélességet biztosít, ami többek közt villámgyors internetezést, televíziós műsorok nézését, CD minőségű zenék letöltését, illetve videotelefonálást tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák