Connect with us

technokrata

A Nokia 6630 csak a legújabb memóriakártyákat kezeli

Kütyük

A Nokia 6630 csak a legújabb memóriakártyákat kezeli

A Nokia elismerte, hogy nemrégiben debütált nagy tudású okostelefonjának, a Nokia 6630-nak egyes memóriakártyákkal könnyen meggyűlhet a baja.


A történet lényege, hogy a Nokia ezen harmadik generációs mobilja csak és kizárólag a legújabb, úgynevezett Low-Voltage, vagyis alacsony feszültségigényű RS-MMC (Reduced Size MultiMediaCard) memóriakártyákat képes kezelni, melyek 1,8 V-os feszültséget igényelnek működésükhöz. Ezek az újgenerációs kártyák egyébként jelentősen alacsonyabb fogyasztással rendelkeznek mint elődeik.

A piacon azonban természetesen nem csak ilyen MMC memóriakártyák kaphatóak, hanem vannak olyanok is, melyek még 3,3 V-ról üzemelnek: ezek a kártyák sajnos teljesen használhatatlanok a Nokia 6630-ban. Ez egyébként már csak azért is probléma, mert sok szoftverfejlesztő cég még ilyen régebbi kártyákra telepíti alkalmazásait, ily módon pedig azok inkompatibilisek lesznek a Nokia ezen smartphone-jával.

Jelen pillanatban egyébként mindössze 64 MB adatot lehet eltárolni a legnagyobb kapacitású, 1,8 V-os RS-MMC kártyákon, a 128 MB-os új változat ugyanis csak 2005 februárjától lesz elérhető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom