Connect with us

technokrata

„Parazita mind”, aki filmet tölt le

Kütyük

„Parazita mind”, aki filmet tölt le

Az Amerikai Mozgókép Szövetség vezetője nem fogta vissza magát, amikor a filmletöltőkről nyilatkozott.

Még a múlt héten jelentette be az MPAA (Motion Picture Association of America), hogy új jogi kampányt indított a filmletöltők ellen, melyben kifejezetten a Bittorrent és az Edonkey file-cserélő hálózatait használók ellen kívánnak fellépni. Az ezen megoldások által használt technikák ugyanis mintha kifejezetten a filmcserére lettek volna létrehozva, állítják az amerikai szervezetnél. Tény, hogy a nagy méretű file-okat például Bittorrent lévén sokkal hatékonyabban lehet terjeszteni, mint amire mondjuk a Kazaa képes.

Visszatérve a bejelentésre: a hollywoodiak nemcsak az Egyesült Államok hatóságaival kívánnak együttműködni, hanem az öreg kontinens rendőri erőit is „felhasználják” az illegális letöltők ellen. Elsősorban azokat szeretnék kiiktatni a rendszerből, akik kritikus szerepet töltenek be a hálózatok működése szempontjából. Európában már több ilyen esetre is sor került, például Franciaországban.

„Ezek az emberek paraziták, elszívják mások kreativitását.” – nyilatkozta John Malcolm, az MPAA kalózellenes műveletekért felelős részlegének igazgatója. A szervezet ezen csoportjának az a feladata, hogy „forgalomirányító rendőrként figyeljék az adatáramlást és felfedezzék azon internetezőket, akik filmeket lopnak vagy akik rendelkeznek egy másolattal és megosztják azt”.

Habár a zeneipar már számos file-csere hálózatot meg tudott törni, de az ilyen szolgáltatásokat folyamatosan fejlesztik tovább, egyre nehezebbé téve a jogvédők dolgát. A filmipar például már több mint hétezer internetezőt citált bíróság elé, hogy elriassza a letöltőket az illegális tartalmak beszerzésétől, ám a file-csere sosem látott virágkorát éli. Az ehhez szükséges alkalmazások legújabb generációját képviseli a Bittorrent és az Edonkey, melyek az elmúlt két évben hihetetlen növekedést produkáltak; s a kiadók szerint olyan fenyegetést jelentenek, mint annak idején a szépemlékű Napster a zeneipar számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák