Connect with us

technokrata

Matáv: 200 ezer ADSL

Kütyük

Matáv: 200 ezer ADSL

A mai napon a Matáv munkatársai bekötötték a 200 ezredik ADSL előfizető hozzáférését is. Ezzel a Matáv teljesítette, sőt év végéig meg is haladja a 2004. évi terveit. A szélessávú Internet-elérések száma 100%-kal növekedett 2004-ben.

A Matáv 2004-ben is nagymértékű beruházást hajtott végre a szélessávú internetezés elterjesztése érdekében. Ennek eredményeként az ADSL-lel ellátott települések számát a Matáv megduplázta, így jelenleg 350 településre jut el a szolgáltatás, és az év végéig további 25 település bekapcsolása várható. A Matáv ADSL lefedettsége ezzel meghaladta a 75 %-ot. A Matáv szolgáltatási területén az Internet-felhasználók közül már minden harmadik ADSL-en keresztül éri el a Világhálót, s az új lakossági ügyfelek közül egyre többen választják elsőként az ADSL-t az Internet eléréséhez.

„A tavalyi év során bevezetett internetes konstrukcióink mostanra számottevően csökkentették az internetezés költségét, s nagyban hozzájárultak az Internet-penetráció növekedéséhez. Az internetezés minőségének javítására is kiemelt hangsúlyt fektettünk a szélessávú Internet-hozzáférések széleskörű elterjesztésével. Az idei évben is számos akciót indítottunk, s emellett újabb és újabb megoldásokat vezettünk be, melyek révén nemcsak az ADSL-lefedettséget növelhetjük, hanem az eddigieknél is magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatunk már meglévő ügyfeleinknek. Jelentősen növeltük az ADSL-hozzáférések sebességét, valamint hamarosan bevezetjük a „forgalomarányos ADSL” konstrukciót. Az idei eredményeinket látva jó esélyünk van korábbi vállalásunk teljesítésére, hogy 2006 végére 400.000 ADSL-előfizető legyen Magyarországon” – hangsúlyozta Straub Elek, a Matáv Csoport elnök-vezérigazgatója.

Straub hozzátette: „Mindez nem valósulhatott volna meg az Internet-szolgáltatók aktív közreműködése nélkül, hiszen ennek az eredménynek az elérése közös siker, mely jól példázza, hogy csak a versenytársak összefogása, közös erőfeszítése révén valósulhat meg az információs társadalom Magyarországon”.

A Matávnak jelenleg 16 ADSL partnere van: Axelero, Drávanet, Enternet, Ettel, Euroweb, Externet, GTS-Datanet, Inter.net, Interware, Invitel, Keystone, Pantel, TV-Net, Tvnetwork, T-Mobile, Vivanet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle