Connect with us

technokrata

Egy hacker készített Wi-Fi drivert a Treo 650-es smartphone-hoz

Kütyük

Egy hacker készített Wi-Fi drivert a Treo 650-es smartphone-hoz

Elkészült az első Wi-Fi meghajtó a palmOne-féle Treo 650-es okostelefonhoz, a fejlesztő azonban ezúttal szokatlan módon nem a gyártó, hanem egy hacker volt.


A vállalat korábban számos ígéretet tett arra, hogy hamarosan gondoskodni fog a nemrégiben debütált Treo 650 Wi-Fi támogatásáról, azonban minden jel arra mutat, hogy a fejlesztési munkálatok alaposan elhúzódtak.

Egy magánzó szoftverfejlesztő megelégelte, hogy Treo 650-es készülékével nem tud Wi-Fi szolgáltatásokat igénybe venni, éppen ezért saját kezébe vette a dolgokat és a Tungsten T5 szoftvereire építkezve elkészítette az okostelefon első, nem hivatalos Wi-Fi meghajtóját. A jelenleg is fejlesztés alatt álló szoftver felülírja az eszköz teljesen hálózati könyvtárát, így például a Sprint PCS Vision 1xRTT adatszolgáltatása mindaddig elérhetetlen, amíg a készüléket nem resetelik.

A programozó elmondta, hogy a jövőben folyamatosan fejleszteni kívánja a drivert, így a jelenlegi problémák várhatóan hamarosan meg fognak oldódni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom