Connect with us

technokrata

Minimo: Firefox jellegű böngésző mobiltelefonokra

Kütyük

Minimo: Firefox jellegű böngésző mobiltelefonokra

A Mozilla Foundation hamarosan kiadja a kifejezetten mobiltelefonokra szánt Minimo böngésző alkalmazást.

A Mini-Mozilla 0.3-as verzióját jelenleg két nagy mobiltelefonos vállalat használja, azonban ezen cégek nevét egyelőre homály fedi. Egyes források tudni vélik, hogy a szoftver valamikor a jövő hónapban fog napvilágot látni.

Az elmúlt egy-másfél esztendőben megfeszített munkát folytattunk annak érdekében, hogy mihamarabb kijöhessünk egy speciálisan mobil készülékre optimalizált webböngészővel – nyilatkozta nemrégiben a cég egyik vezetője, aki elmondta, hogy a Mozilla mobil technológiáit titokban jó ideje már több vállalat teszteli. A Mozilla bizton állítja egyébként, hogy amennyiben egy weboldal korrekt módon megjelenik a PC-kre telepített Firefoxon, akkor azt a Minimo is minden további nélkül képes lesz betölteni.

Az asztali számítógépes piacon a Mozilla féle Firefox böngésző szépen lassan egyre nagyobb konkurenciát jelent a domináns szerepet játszó Microsoft Internet Explorernek. Szakértők szerint a Minimo-nak nehezebb dolga lesz, a mobiltelefonos böngésző piacon ugyanis nem a felhasználók, hanem a gyártók döntenek arról, hogy milyen böngészőt alkalmaznak. A Minimo úgynevezett website zooming technológiával felvértezett újabb változata előreláthatólag jövő júniusban fog elkészülni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle