Connect with us

technokrata

2000 óta megduplázódott a mobilosok száma

Kütyük

2000 óta megduplázódott a mobilosok száma

A mobiltelefon előfizetők száma az idei esztendő közepén világszinten meghaladta a 1,5 milliárdot, tehát jelen pillanatban a Föld lakosságának körülbelül egynegyede rendelkezik mobil készülékkel.

Az ITU (International Telecommunication Union) egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a mobiltelefon piac az elmúlt esztendőkben rendkívül dinamikusan növekedett, főleg az olyan fejlődő és nagy népességű országokban, mint például Kína, India, vagy Oroszország. Érdekes adat, hogy 2000 és 2004 között a globális mobiltelefon előfizetői bázis több mint a duplájára növekedett.

Az ITU adatai szerint a mobil piac sokkal gyorsabban növekszik, mint a vezetékes, ugyanis míg 2000-ben 1 milliárd vezetékes előfizetést használtak világszerte, addig 2004-re ezen előfizetések száma csak 1,185 milliárdra növekedett.

2004 júliusában Kína már több mint 310 millió mobiltelefon használóval rendelkezett, vagyis elmondható, hogy a globális mobil előfizetők közel egynegyede kínai. Kína ma már több előfizetővel bír, mint amekkora az Egyesült Államok teljes népessége. A mobil piacon tavaly egyébként megközelítőleg 414 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak le az érintett cégek, ami azt jelenti, hogy az elmúlt tíz esztendőben több mint tízszeresére nőtt a piac.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák