Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ünnepi jókívánságok, szerelmes üzenetek és leánykérés – SMS-ben!

Kütyük

Ünnepi jókívánságok, szerelmes üzenetek és leánykérés – SMS-ben!

Az SMS népszerűsége annak ellenére sem csökken, hogy az újabb mobilokkal akár már MMS-t, vagy elektronikus leveleket is lehet küldeni, illetve fogadni.

A prediktív szövegbeviteli technológiák fejlesztésével foglalkozó Tegic Communications egy közelmúltban végzett felmérése rávilágít arra, hogy a mobilosok több mint 56 százaléka kívánt már boldog karácsonyt ismerőseinek, a születésnapi jókívánságokat SMS-ben küldök aránya pedig meghaladja a 70 százalékot. A tanulmányból többek közt az is kiderül, hogy a nők általában több rövid szöveges üzenetet küldenek mint a férfiak: míg a gyengébbik nem képviselői hetente átlagosan 19 SMS-t, addig a teremtés koronái heti átlagban csak 15 üzenetet küldenek el.

A 18-29 éves korosztályba tartozók mintegy 56 százaléka küldött már szerelmes szavakat tartalmazó SMS-eket, és a megkérdezettek 19 százaléka nyilatkozta azt, hogy először SMS-ben adta párja tudomására azt, hogy szereti. Érdekesség, hogy a felmérésben résztvevők 1 százaléka SMS-ben kérte meg társa kezét.

Az SMS használat természetesen nem csak a magánéletben, hanem a munkahelyen is közkedvelt kommunikációs forma. A megkérdezett mobil előfizetők 17 százaléka jelezte már SMS-ben, hogy várhatóan el fog késni a munkából, és körülbelül 7 százalékuk jelentett már beteget hasonló módon. Végül, de nem utolsó sorban a válaszadó 18-29 év közöttiek 41 százaléka azt nyilatkozta, hogy az SMS írás kapcsán nem sokra menne prediktív szövegbeviteli megoldások nélkül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés