Connect with us

technokrata

Ünnepi jókívánságok, szerelmes üzenetek és leánykérés – SMS-ben!

Kütyük

Ünnepi jókívánságok, szerelmes üzenetek és leánykérés – SMS-ben!

Az SMS népszerűsége annak ellenére sem csökken, hogy az újabb mobilokkal akár már MMS-t, vagy elektronikus leveleket is lehet küldeni, illetve fogadni.

A prediktív szövegbeviteli technológiák fejlesztésével foglalkozó Tegic Communications egy közelmúltban végzett felmérése rávilágít arra, hogy a mobilosok több mint 56 százaléka kívánt már boldog karácsonyt ismerőseinek, a születésnapi jókívánságokat SMS-ben küldök aránya pedig meghaladja a 70 százalékot. A tanulmányból többek közt az is kiderül, hogy a nők általában több rövid szöveges üzenetet küldenek mint a férfiak: míg a gyengébbik nem képviselői hetente átlagosan 19 SMS-t, addig a teremtés koronái heti átlagban csak 15 üzenetet küldenek el.

A 18-29 éves korosztályba tartozók mintegy 56 százaléka küldött már szerelmes szavakat tartalmazó SMS-eket, és a megkérdezettek 19 százaléka nyilatkozta azt, hogy először SMS-ben adta párja tudomására azt, hogy szereti. Érdekesség, hogy a felmérésben résztvevők 1 százaléka SMS-ben kérte meg társa kezét.

Az SMS használat természetesen nem csak a magánéletben, hanem a munkahelyen is közkedvelt kommunikációs forma. A megkérdezett mobil előfizetők 17 százaléka jelezte már SMS-ben, hogy várhatóan el fog késni a munkából, és körülbelül 7 százalékuk jelentett már beteget hasonló módon. Végül, de nem utolsó sorban a válaszadó 18-29 év közöttiek 41 százaléka azt nyilatkozta, hogy az SMS írás kapcsán nem sokra menne prediktív szövegbeviteli megoldások nélkül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle