Connect with us

Mozifilm premier a világon először mobiltelefonon

Kütyük

Mozifilm premier a világon először mobiltelefonon

Eljutottunk oda, hogy egy mozifilm premierjét nem valamelyik multiplexben, hanem a mobiltelefonok kijelzőjén tartották meg.

Az Arindam Chaudhary által rendezett, ˝Rok Sako To Rok Lo˝ című filmet a világon először nem mozikban, hanem az arra alkalmas mobiltelefonokon (például Nokia 6230) lehetett megtekinteni. Az Airtel mobil operátor előfizetői a GPRS-nél jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet biztosító EDGE technológia révén részesülhettek az újszerű multimédiás élményben.

Hangsúlyozandó, hogy a filmet nem lehetett letölteni, vagy lemásolni, ugyanis azt csak egyetlen időpontban, streaming módon sugározták az előfizetőknek, akik egyébként teljesen ingyen nézhették végig az alkotást. Nekik nem kellett mást tenniük, mint a szolgáltató Airtel Live portálján a mozi linkre kattintani, és néhány másodperc múlva már nézhették is a nyilvános közvetítést.

A film készítői elmondták, hogy cseppet sem félnek attól, hogy a mobiltelefonos mozizás miatt lecsökkenne a filmszínházak forgalma. Ez természetesen érthető, hiszen a több méteres mozivásznak és térhatású hangrendszerek nyújtotta élmény messze felülmúlja a néhány centis kijelzőjű és monó hangzású mobiltelefonok által biztosított ˝mozi feeling˝-et.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom