Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet a vadonban

Kütyük

Internet a vadonban

Az Intel vezeték nélküli szafarija olyan kezdeményezés, amely a vezeték nélküli csatlakozás előnyeit és hatékonyságát hivatott bemutatni.

Az Intel piacfejlesztési menedzsere, Joubert De Lange vezetette a szafarit Dél-Afrika, Botswana, Zambia és Namíbia legvadabb és leglélegzetelállítóbb tájain. „A projekt nagyon izgalmas volt, és sikerült megmutatni, hogy a vezeték nélküli hotspotok segítségével az üzletet bárhonnan lehet irányítani.” – mondta De Lange. A csapat kilenc emberből állt – ketten az Auditor-General dél-afrikai irodájából, akik úgy dolgoztak, mintha fizikailag is az irodában lettek volna; egy filmes, aki videó-hírleveleket készített az út során; és egy technikai támogató csapat. A felszerelés hét Intel Centrino mobil technológiára épülő noteszgépből, egy utánfutóra szerelt műholdas kommunikációs rendszerből, egy hordozható 1kVA generátor-csomagból és egy energiaszűrő UPS rendszerből állt, és természetesen egy tipikus afrikai szafari minden kelléke jelen volt.

De Lange a következőket nyilatkozta: „Az Auditor-General jelenleg nagy mennyiségű adatot továbbít saját WAN hálózatán, illetve az Interneten keresztül. A munkaerő mobil természete miatt az Auditor-General ideális alany a vezeték nélküli kommunikációra. Louis Fourie, az AG Bloemfontein irodájának vezető menedzsere, aki több mint 90 alkalmazottat irányít; illetve Werner Du Plessis, az AG támogatási szolgáltatások informatikai menedzsere, az út során nap mint nap kommunikált az irodával, illetve adatokat dolgoztak fel – többek között időbeosztásokat (time sheet), vagy egy sűrű hónap végén pénzügyi tranzakciókat -, miközben folyamatosan olvasták e-mailjeiket, valamint egyéb feladatokat végeztek. A noteszgépek vezeték nélkül kommunikáltak a műholdas routerrel a D-Link 802.11g eszközén keresztül. Az adatok ezután a földkörüli pályán keringő műholdra továbbítódtak, amely a Transtel krugersdorpi földi állomására kerültek. Onnan Interneten keresztül, VPN és adat-titkosítással továbbították a pretoriai OAG ERP-rendszerére.”

De Lange elmondása szerint a kommunikációs folyamat legnehezebb része a műhold fizikai felállítása volt, minden este. „A továbbítási idő gyors volt, és az ügyfél könnyedén bejelentkezhetett a központi irodába. Az egyetlen hely, ahol nem volt jel, a botswanai Moremi táborhelyen volt, ahol a fák lombkoronája miatt szakadt meg a műholdas kapcsolat. Azonban a kihívások, amelyekkel szembesültünk elsősorban fizikai és földrajzi jellegűek voltak, nem technológiai eredetűek.”

De Lange hozzátette: „A mobilitás és a bármikor, bárhonnan lehetséges vezeték nélküli kommunikáció az az út, amely irányába az informatika az elmúlt öt év során elmozdult. A legfontosabb hatás a termelékenység és a hatékonyság terén mutatkozik majd meg, hiszen a felhasználók akár az irodától távol is dolgozhatnak. Hiszem, hogy az Intel vezeték nélküli szafarija eloszlatta a félelmeket, amelyek a felhasználókban felmerülhettek a vezeték nélküli számítástechnikára vonatkozóan; és hiszem, hogy bebizonyítottuk, hogy nem lényeges, hogy hol vagy, a vezeték nélküli hotspotok segítségével mindig lehetséges kapcsolatban maradni.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés