Connect with us

Képstabilizátoros, 3 megapixeles Panasonic mobil kamerás modul

Kütyük

Képstabilizátoros, 3 megapixeles Panasonic mobil kamerás modul

A Panasonic egy olyan új mobiltelefonos digitális fényképezőgép modullal rukkolt elő, mely a világon elsőként képstabilizátor funkcióval büszkélkedhet.


A japán elektronikai mamutcég munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a parányi kamerás modul 3 millió képpontos, vagyis 3 megapixeles felbontással rendelkezik, autofókusz funkciós, ezenkívül pedig segítségével akár 640×480 pixeles (VGA) felbontású mozgóképeket is lehet rögzíteni.

Az 1/3,2 colos formátumú képszenzor esetében egy pixel mindössze 2,2 mikrométer, vagyis 0,0022 milliméter nagyságú, ami a maga nemében mindenképp világrekordnak számít. Maga a fényképezőgép modul is rendkívül kompakt, így például magassága mindössze 8,6 milliméter, így a fejlesztők szerint lényegében bármely készülékbe könnyedén beleszerelhető. A kamera legfontosabb újítása nem más, mint a képstabilizátor funkció, melynek segítségével a képek még az esetlegesen remegő kezek ellenére sem lesznek elmosódottak, homályosak.

A 3 megapixeles Panasonic kamerás modul tömeggyártása várhatóan a jövő esztendő márciusában fog megkezdődni, és tudni lehet, hogy e mellett egy 2 megapixeles és egy 1,3 megapixeles új modul is meg fog jelenni a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom