Connect with us

technokrata

Jönnek a sztereó, térhatású mobil csengőhangok

Kütyük

Jönnek a sztereó, térhatású mobil csengőhangok

A mobiltelefonos csengőhangok az elmúlt időkben rendkívül jelentős fejlődésen mentek keresztül és minden jel arra mutat, hogy ez a fejlődés a jövőben is töretlenül fog folytatódni.

Nem is olyan rég a mobil készülékek még csak egyszerű csipogással jelezték a bejövő hívásokat, aztán megjelentek az első dallamosabb csengőhangok, melyeket pedig többszólamú muzsikák követtek. Manapság már rengeteg olyan készülék van jelen a piacon, mely képes WAV, vagy éppen MP3 lejátszásra, ráadásul ezen funkciók már korántsem számítanak felsőkategóriás privilégiumnak.

Japánban a mobiltelefonos szolgáltatók egy ideje már sztereó hangzásvilágú csengőhangokat biztosítanak előfizetőik számára, akik a letöltés után nem csak meghallgathatják, hanem adott esetben kényük-kedvük szerint alakíthatják, szerkeszthetik is azokat. Sőt, egyes újgenerációs mobiltelefonok már nem csak sztereó, hanem térhatású hangokat is képesek kiadni, vagyis a lehetőségekhez képest megpróbálják zenével megtölteni a teret.

˝Nem kérdéses, hogy jelen pillanatban a csengőhangok és a zenék számítanak a legkedveltebb mobiltelefonos tartalmaknak. A mobil muzsikák egyre komolyabb bevételi forrást jelentenek, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezen tartalmak minőségét tovább javítsuk˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Yoshiaki Maeda, az NTT DoCoMo multimédiás részlegének egyik vezetője, aki szerint egyébként a jövő egyértelműen a 3D-s mobil hangoké és grafikáké.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin