Connect with us

A Speaking Phone segíti a vakok és gyengén látók mobiltelefon használatát

Kütyük

A Speaking Phone segíti a vakok és gyengén látók mobiltelefon használatát

A Vodafone bejelentette, hogy hamarosan számos különböző piacon elérhetővé kívánja tenni a speciálisan vakoknak és gyengén látóknak kifejlesztett, úgynevezett Speaking Phone megoldást.

A Series 60 alapokon nyugvó okostelefonokra szánt különleges alkalmazás jelenleg még csak az Egyesült Királyságban, illetve Dél-Afrikában szerezhető be, a jövő esztendőben azonban már hat további országban, köztük Írországban, Olaszországban, Görögországban és Portugáliában is elérhető lesz.

A Speaking Phone a ScanSoft féle SpeakPak Talks szoftverre épül és TTS (Text To Speach) technológiája révén lényegében bármilyen mobiltelefon funkció elérhető vele. Konkrét példát tekintve, bejövő hívások esetén az alkalmazás nem csak a hívófél fényképét jeleníti meg, hanem annak nevét is felolvassa, így a gyengén látók azonnal tudják, hogy pontosan ki keresi őket.

A Speaking Phone képes felolvasni a híváslistát, segít a rövid szöveges üzenetek és elektronikus levelek olvasásában és írásában, hangban jelzi, hogy mekkora a térerő, illetve, hogy az akkumulátor még meddig bírja energiával, ezenkívül pedig még a telefonkönyv rendezgetésében is komoly segítséget nyújt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom