Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pannon GSM: számos új szolgáltatást hoz a 3G

Kütyük

Pannon GSM: számos új szolgáltatást hoz a 3G

A Pannon GSM ma sajtótájékozató keretein belül jelentette be, hogy a harmadik generációs mobilszolgáltatás licenceire kiírt magyarországi UMTS tenderen a kiírt három licenc közül a legértékesebb ˝C˝ engedély vásárlására kapott jogot.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy a 3G-nek köszönhetően a közeljövőben már mobiltelefonok segítségével is elérhető lesz olyan nagy adatátviteli sebesség, melyre jelen pillanatban még csak az ADSL, vagy például a kábelmodemes Internet kapcsolatok képesek. A harmadik generációs mobil technológia minden korábbinál gazdagabb multimédiás tartalmakat és vadonatúj szolgáltatásokat honosít majd meg a piacon. Az új szolgáltatások közül talán a videótelefonálás tart majd számot a legnagyobb érdeklődésre.

Ove Fredheim, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a 3G hálózat kiépítése ügyében már számos tárgyalást lefolytattak, az építést kivitelező cég nevét azonban egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni. Fredheim ezenkívül kitért arra, hogy a mobil operátorok várhatóan közös telephelyeket és antennatartó oszlopokat fognak használni a 3G költséghatékony bevezetése érdekében, azonban biztosra vehető, hogy operátorok közötti hálózati integrációra nem fog sor kerülni.

A sajtótájékoztatón többek közt arról is szó esett, hogy hamarosan széles körben elérhető lesz a vállalat EDGE szolgáltatása, az UMTS hálózat pedig vélhetően valamikor 12 hónapon belül kezdi majd meg működését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés