Connect with us

Kényszerűségből végetért a nemzetközi „spammerbüntető” akció

Kütyük

Kényszerűségből végetért a nemzetközi „spammerbüntető” akció

Egy képernyővédővel bárki csatlakozhatott a kéretlen levelek küldését támogató szerverek ellen irányuló akciókhoz, a minap azonban jogi problémák miatt megszűnt ez a lehetőség.

A Lycos Europe egy hete olyan képernyővédőt kínált letöltésre az internetezőknek, amellyel leterhelhetik azon cégek website-jait, akik spamben „hirdetnek”, írtuk a múlthéten. Az eszköz automatikusan és ismétlődően adatkérelmeket küld ezeknek a site-oknak. Az internetezők vevők voltak az ötletre, pár nap alatt százezernél is többen töltötték már le a speciális képernyővédőt. Ennek aztán meg is lett az eredménye: az internetes forgalomelemzéssel (is) foglalkozó Netcraft jelentése szerint pár website-hoz való hozzáférést sikerült szinte rögtön és teljesen letiltaniuk a kéretlen levelek miatt – tegyük hozzá, joggal – mérges internetezőknek. Két, Kínában hostolt website a Lycos képernyővédője miatt vált elérhetetlenné (valamint további számos oldal működése is belassult); legalábbis erről szóltak a híradások a múlt héten.

A Lycos azt már korábban is hangoztatta, hogy az általa terjesztett eszközzel nem DoS-támadásokat lehet indítani, mindössze a spamet támogató website-ok szabad sávszélességét csökkentik a programban részt vevő internetezők. S mint időközben kiderült, a spamtámogató webhelyek listáján a kínai szerverek – legalábbis akkor, amikor elérhetetlenné váltak – nem is voltak rajta, tehát nagy valószínűség szerint nem a Lycos eszköze okozta a leállást.

Ennek ellenére most úgy tűnik, hogy a portáljairól elhíresült amerikai cég európai leányvállalata feladja eredeti terveit: a cég pár napja megszüntette a képernyővédő elérhetőségét. A website-ra ellátogatók most a kezdeményezés rózsaszínű logóját láthatják, más tartalommal (jelenleg) nem bír a weboldal. A múlt hét végén a cégvezetők még azt mondták, hogy ideiglenesen függesztették fel a szoftver terjesztését, de tegnap véglegessé vált, hogy nem támogatják tovább a kezdeményezést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom