Connect with us

technokrata

Jobban bírja a gyűrődést a Vatera online aukciós oldal

Kütyük

Jobban bírja a gyűrődést a Vatera online aukciós oldal

2004. december 6-a óta új szervereken üzemel a Vatera.

A cserére azért volt szükség, mert a hirtelen többszörösére növekedett látogatószámot a másfél évvel ezelőtt beállított szerverek nem tudták kellően gyorsan és hatékonyan kiszolgálni. Az internetes piacteret napi átlagban 13.000–15.000 látogató látogatja, akik naponta 220.000–250.000 lapletöltést generálnak. Az elmúlt negyedévben a lapletöltések száma 41%-kal nőtt.

A dupla Xeon processzoros adatbázis szerver beállításával az eddigi 2 helyett 4 processzor szolgálja ki a látogatókat, így a Vatera.hu terméklapjai várhatóan háromszor gyorsabban érhetőek el a jövőben.

A webaudit mérése alapján a Vatera.hu a 30. leglátogatottabb oldal, a legaktívabban használt e-commerce portál és a legjelentősebb online aukciós piactér Magyarországon. Mind a látogatók, mind az egyedi látogatók száma évről évre többszörösére emelkedik és a növekedés töretlen. A regisztrált felhasználók száma 2004-ben megduplázódott, de a felhasználószám növekedése gyorsulni látszik, ami maga után vonja az értékesíteni kívánt és az értékesített termékek számát is. A látogatószám növekedéssel a Vatera felhasználóinak köre némelyest átalakul és újabb termékek vetik meg lábukat a kínálatban. Az utóbbi időben nagy számban jelentek meg háztartási eszközök, ruházati cikkek, lábbelik és gyermekholmik az oldalon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek