Connect with us

technokrata

Gyermekbarát Internet – Axer böngészővel

Kütyük

Gyermekbarát Internet – Axer böngészővel

Axelero és a Minimax együttműködésében létrehozott böngésző szerkesztett tartalmat és védett internetezést kínál a gyermekek számára.

Testreszabott tartalmat kínál az Internet-használó gyerekek számára az Axelero Internet és a Minimax által közösen létrehozott első hazai gyerekböngésző. A hiánypótló szolgáltatás a 14 év alatti internetezők számára készült, amely az Axelero becslése szerint a korcsoporthoz tartozók 75%-át jelenti. Az igényes gyerek-tartalom biztosítása mellett a két vállalat a szülőkre is gondolt, akik gyermekeiket szeretnék távol tartani a világhálón elérhető tartalmak egy részétől. Az Axer névre keresztelt gyermekbarát böngésző a fiatalok számára szerkesztett tartalmat és védett internetezést kínál. A december 8-tól elérhető szoftverben a speciálisan kialakított kezelőfelület egyszerűvé teszi az internetes böngészést, a válogatott – az Axelero és a Minimax szerkesztői, valamint a szülők által engedélyezett – internetes oldalak pedig biztonságos tanulást és szórakozást biztosítanak.

A böngésző felhasználói számára vonzó tartalmakat kínál: az interneten keresztül elérhető a Minimax TV adása, valamint válogatott, folyamatosan frissülő és ellenőrzött tartalmú magyar és külföldi gyermek oldalak. Emellett szélessávú, multimédiás tartalmakból – képtárak, képes mesék, ellenőrzött erőszakmentes online játékok, Minimax magazin, stb. – válogathatnak, és akár ˝eszmecserét˝ is folytathatnak a fórumban kedvenc témáikról. A tartalomfejlesztés terén a tervek között újabb multimédiás szolgáltatások – online hallgatható és nézhető zene illetve videó – is szerepelnek. A fejlesztők szintén tervezik saját gyermek-levelezőrendszer kialakítását is.

A 6-12 éves korosztály számára készült böngésző szoftvernek köszönhetően a felelősséget érző szülőknek nem kell többé eltiltani gyermekeiket az Internettől, a kevésbé szigorú szülőknek pedig nem kell aggódniuk a Világhálón elérhető ˝veszélyes˝ tartalmak miatt. Az Axer böngészőben gyerekek által látogatható weboldalakat a szülő saját ízlése szerint – egy jelszó megadása után – határozhatja meg, vagy az Axelero által ajánlott listából választhatja ki. A szoftver az elvárható körültekintéssel védett alkalmazás, azaz a gyerekek által igen nehezen kikerülhető, feltörhető. A böngészőből kilépni is csak a szülők által ismert jelszóval lehet, így a gyermekek nem férhetnek hozzá a számítógépre telepített egyéb, nem korlátozott funkciójú böngészőkhöz. A böngésző segítségével így bebarangolhatják a mesék világát, olvashatnak verseket, játszhatnak, ismerkedhetnek a világgal.

A két vállalat együttműködésében a Minimax képviseli a ˝gyermek kompetenciát˝, a gyerektartalmak terén (magazin, TV) szerzett sok éves tapasztalatára építve, míg az Axelero az internetes szolgáltatások és tartalmak célba-juttatásában megszerzett ismereteit használta fel a böngésző létrehozásakor.

Az előfizetést követően az Axelero honlapjáról letölthető böngészőt könnyen, informatikai ismeretek nélkül telepíthetik a szülők. A szoftver a későbbiekben automatikusan frissül. Az Internet-hozzáférés használatát a gyerek-browser alkalmazás nem korlátozza, hiszen a védett gyermeken kívül a többi Internet-felhasználó saját igényei szerint korlátozás nélkül internetezhet.

A böngészőt az Axelero Internet-előfizetéssel rendelkező (dial-up, ADSL vagy Kábelnet) ügyfelei vehetik igénybe havi bruttó 1250 Ft-os díj fejében, amely a havi Internet-előfizetési számlán jelenik meg. Axelero és a Minimax várakozásai szerint az elkövetkező évben több ezer felhasználó fogja igénybe venni az új szolgáltatást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom