Connect with us

technokrata

3,6 Mbit/s sebességű mobil hálózat: gyorsabb, mint az ADSL!

Kütyük

3,6 Mbit/s sebességű mobil hálózat: gyorsabb, mint az ADSL!

A német O2 mobil operátor anyavállalata, az mmO2 egy olyan UMTS hálózatot épít, melynek segítségével akár 3,6 Mbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhető.

A szolgáltató munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a rendkívül nagy sebességet biztosító hálózat először a brit Man szigeten lesz elérhető, várhatóan valamikor a jövő év nyarától.

A jelenlegi ADSL kapcsolatokénál is jelentősen nagyobb mobil adatátviteli sebesség két új technológia, a HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) és az IMS (Internet Protocol Multimedia Services) segítségével érhető el. A fejlesztők szerint amennyiben minden a tervek szerint halad, a későbbiekben akár 14,4 Mbit/s-os adatátviteli sebességre is képes lesz a speciális mobil hálózat.

Egyes, magukat megnevezni nem kívánó források tudni vélik, hogy az angol partoktól északnyugatra, az ír tenger közepén található Man szigeteken végrehajtott tesztüzem sikerét követően az mmO2 várhatóan Írországban, Nagy-Britanniában és Németországban is bevezeti majd az említett két új adatátviteli technológiát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom