Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki használ Firefoxot?

Kütyük

Ki használ Firefoxot?

Többször is cikkeztünk már az alternatív böngésző népszerűségének emelkedéséről, de vajon ki a „tipikus firefoxozó”?

Az alternatív böngészők a nyár elején kaptak nagyobb lendületet, melyhez az Internet Explorer tehetetlensége alaposan hozzájárult. Egy akkor felfedezett, de hosszú ideig ki nem javított biztonsági hiba miatt ugyanis egyre többen választottak más alternatívát a Windows-ba integrált microsoftos böngésző helyett. Mind közül a Firefox csillaga emelkedett a leginkább, melyet az alig pár hete kiadott végleges változat még magasabbra repített. De ki a tipikus Firefox-felhasználó?

Nos, a statisztikák szerint a vállalati felhasználók nem tartoznak az alternatív böngésző rajongóinak táborához – annak ellenére, hogy a Mozilla Foundation fejlesztése sokkal inkább védett a spyware-ekkel szemben, s a benne felfedezett biztonsági hibák is hamarabb „javulnak ki”, mint a Microsoft browserében (habár éppen ma láthattunk példát egy örvendetes lépésre Redmond részéről). Chris Hoffman, a Mozilla Foundation mérnökigazgatója elmondta, hogy a Firefox használata leginkább hétvégén ugrik meg; mindezt egy, a Computerworld által végrehajtott e-mailes felmérésre alapozva közölte Hoffman. Ennek során kiderült az is, hogy a vállalatoknak csak mintegy 8 százaléka alkalmazza a böngészőt, s 68 százalékuk egyáltalán nem is lát semmilyen okot arra, hogy lecserélje az Internet Explorert. Az alternatív böngésző népszerűségét tehát inkább az otthoni felhasználók körében szerzi.

Vannak azonban ellenpéldák is. Például a kolorádiói Jefferson megyében még hónapokkal ezelőtt lecserélték a Microsoft böngészőjét. David Gallaher, a megye IT-fejlesztéséért felelős igazgatója közölte, hogy azért döntöttek a Firefox mellett közel 2000 kormányzati munkaállomás esetében, mert az nagyobb biztonságot kínál az Internet Explorerrel szemben. Gallaher egyébként arról is beszámolt, hogy a bétaváltozatokat jelenleg cserélik le a végleges verzióra; s a szoftver használata során csak kisebb problémáik adódtak – azon alkalmazásokkal, melyek még nem támogatják a Firefoxot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés