Connect with us

technokrata

A palmOne vezeti a PDA piacot

Kütyük

A palmOne vezeti a PDA piacot

Az NPD Group és a Context SalesWatch legfrissebb adatai szerint jelen pillanatban a palmOne uralja az amerikai és európai kéziszámítógép kiskereskedelmi piacot.


Mint ismeretes, a palmOne idén nyáron várakozásokon alul teljesített, azonban szeptembertől újra feléledt, és így be tudta biztosítani magának az előkelő első helyet. A kiskereskedelmi eladási adatokból kiderül, hogy idén szeptemberben a palmOne mintegy 42 százalékos piacrészt tudhatott magának, a második helyezett Hewlett-Packard pedig a piacnak körülbelül 36 százalékát uralta. A palmOne eladásai különösen Franciaországban és Németországban alakultak kedvezően, melyben fontos szerepet játszott többek közt a low-end kategóriában versenyző, kedvező árú Zire 31-es készülék.

Az NPD Group közlése szerint az Palm operációs rendszerű készülékek piaci részesedése 2003 szeptembere és 2004 szeptembere között több mint 10 százalékponttal növekedett. Mindez oda vezetett, hogy a Palm készülékek idén szeptemberben már közel 76 százalékos részesedéssel bírtak. A palmOne Tungsten E kéziszámítógép például egymaga 29 százalékos piacrészt szerzett magának.

Az igazsághoz tartozik, hogy az üzleti eladásokat tekintve a Hewlett-Packard Windows Mobile operációs rendszerű eszközei rendkívül kelendőek voltak az elmúlt negyedévben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom