Connect with us

Speciális 3D audiovideo szemüveg mobiltelefonokhoz

Kütyük

Speciális 3D audiovideo szemüveg mobiltelefonokhoz

Egy bizonyos Icuiti nevezetű cég elkészítette a világ első, kifejezetten mobil készülékekhez szánt audiovideo szemüvegét.


A háromdimenziós képmegjelenítésre alkalmas, sztereó hangzásvilágú készülék Japánban és számos egyéb távol-keleti országban várhatóan már decemberben meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban – hangzott el a termék hivatalos bejelentésén, melyre egyébként a japán Iokogamában az elmúlt napokban megrendezett 3D Video Exposition 2004 szakkiállítás keretein belül került sor.

A Video Eyewear névre keresztelt különleges eszköz nem más, mint egy high-tech szemüveg, mely két darab 640×480 pixeles, vagyis VGA felbontású, 1 négyzetcentiméteres felületű LCD kijelzőből áll. A szemüvegen ezenkívül számos audio és video csatlakozó is helyet kapott. A fejlesztők elmondták, hogy a viselőnek körülbelül olyan érzése van, mintha egy 42 colos kijelzőt tekintene mintegy 2 méteres távolságból. A Video Eyewear képes háromdimenziós megjelenítésre is, azonban csak a kifejezetten erre a célra szánt videóanyagokat tudja ilyen módon megjeleníteni.

A két darab AAA elemről üzemelő, mobiltelefonokra csatlakoztatható szemüveg a gyári adatok szerint 5 órás működési idővel rendelkezik és 600 dollárba kerül. A vállalat egyébként már egy együveges, bővítőhelyes változat fejlesztésébe is belefogott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom