Connect with us

technokrata

Speciális 3D audiovideo szemüveg mobiltelefonokhoz

Kütyük

Speciális 3D audiovideo szemüveg mobiltelefonokhoz

Egy bizonyos Icuiti nevezetű cég elkészítette a világ első, kifejezetten mobil készülékekhez szánt audiovideo szemüvegét.


A háromdimenziós képmegjelenítésre alkalmas, sztereó hangzásvilágú készülék Japánban és számos egyéb távol-keleti országban várhatóan már decemberben meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban – hangzott el a termék hivatalos bejelentésén, melyre egyébként a japán Iokogamában az elmúlt napokban megrendezett 3D Video Exposition 2004 szakkiállítás keretein belül került sor.

A Video Eyewear névre keresztelt különleges eszköz nem más, mint egy high-tech szemüveg, mely két darab 640×480 pixeles, vagyis VGA felbontású, 1 négyzetcentiméteres felületű LCD kijelzőből áll. A szemüvegen ezenkívül számos audio és video csatlakozó is helyet kapott. A fejlesztők elmondták, hogy a viselőnek körülbelül olyan érzése van, mintha egy 42 colos kijelzőt tekintene mintegy 2 méteres távolságból. A Video Eyewear képes háromdimenziós megjelenítésre is, azonban csak a kifejezetten erre a célra szánt videóanyagokat tudja ilyen módon megjeleníteni.

A két darab AAA elemről üzemelő, mobiltelefonokra csatlakoztatható szemüveg a gyári adatok szerint 5 órás működési idővel rendelkezik és 600 dollárba kerül. A vállalat egyébként már egy együveges, bővítőhelyes változat fejlesztésébe is belefogott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák