Connect with us

technokrata

Komoly memóriaproblémával küszködenek a Treo 650-es okostelefonok

Kütyük

Komoly memóriaproblémával küszködenek a Treo 650-es okostelefonok

Az elmúlt napokban problémák merültek fel a palmOne nemrégiben debütált új okostelefonja, a Treo 650 kapcsán.


A probléma egész pontosan a készülék memóriájával kapcsolatos. A Treo 650 a közvetlen elődmodellnek tekinthető Treo 600-nál kevesebb alkalmazást tud eltárolni. Konkrét példát tekintve, míg korábban egy 14 byte-os bejegyzés ténylegesen 14 byte memóriát foglalt le, addig az új Treo modell esetében ugyanez a 14 byte-nyi adat nem kevesebb mint 512 byte tárkapacitást foglal el.

Szakértők szerint a hiba az okostelefon fájlrendszerére vezethető vissza. A Treo 650 tulajdonosok egyébként szinte egytől egyig arra panaszkodnak, hogy alkalmazásaik és állományaik körülbelül 25-30 százalékkal több memóriát fogyasztanak, mint a Treo 600-on.

A palmOne munkatársai ígéretet tettek arra, hogy a felmerült problémát a lehető legrövidebb idő alatt megpróbálják orvosolni. Egyes források szerint elképzelhető, hogy ennek ellenére a hiba még hosszú hónapokon keresztül bosszúságot okoz majd a felhasználóknak, és erre enged következtetni az is, hogy a gyártó minden Treo 650 tulajdonosnak ajándékba kíván adni egy 128 MB kapacitású SD (Secure Digital) memóriakártyát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák