Connect with us

Hirdetés

technokrata

Think.com, az Oracle közösségépítő portálja

Kütyük

Think.com, az Oracle közösségépítő portálja

Magyar Bálint oktatási miniszter jelenlétében 2004. november 26-án a budapesti Városligeti Általános Iskolában az Oracle bemutatta a Think.com néven világszerte ismert internetes oktatási és közösségépítő eszközt.

A világ több országában – köztük az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Új-Zélandon – már sikeresen bevezetett, és több mint 225.000 ezer diák által használt oktatási megoldás a legmodernebb internetes technológia alkalmazásával most – a régiónkban elsőként – a magyarországi oktatás korszerűsítésében is segíthet. A Think.com a tagoknak olyan egyszerűen használható eszköztárat nyújt, amely nem igényel programozói ismereteket, mégis nagyon széles körű lehetőséget nyújt a kreativitás kibontakoztatására. Minden tanuló saját e-mail címet kap és weboldalt építhet magának, amellyel tárolhatja és bemutathatja munkáit. Lehetőségük nyílik különféle szöveges, képi, videó, audió és HTML tartalmak megjelenítésére.

A résztvevők interaktív tevékenységekbe kapcsolódhatnak be, így részt vehetnek online vitafórumokban, szavazásban, ötletelhetnek társaikkal, vagy akár megjelenhetnek egy-egy téma szakértőjeként. A tagok különféle elektronikus megjegyzések („cetlik”) felragasztásával véleményezhetik társaik oldalait. A rendszer webalapú, így a diákok böngészőn keresztül otthon, az iskolában vagy a könyvtárban is hozzáférhetnek a portálhoz. A magyar tanárok és a diákok egyelőre a Think.com angol nyelvű változatát használhatják, amelynek megismerését részletes, könnyen érthető, magyar nyelvű útmutató segíti. Azonban a magyar nyelvű változatra sem kell sokáig várniuk: a következő tanévtől az angol, a spanyol, a kínai és a thai nyelvek után elkészül a magyar változat is.

A Városligeti Általános Iskolában az elmúlt hónapokban Vagács Zsuzsanna tanárnő vezetésével ismerkedtek meg a tanulók az új lehetőségekkel. Már a tanév kezdetekor felkerültek a tanárnő oldalára az évkezdéshez szükséges információk – például a tanszerlista és a tanév rendje –, amelyekhez természetesen a szülők is hozzáférnek. Elkészültek a diákok első személyes weboldalai is. A városligeti mellett már néhány vidéki intézmény is ismerkedik a megoldással, közülük is a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola nyelvi előkészítő évfolyamos diákjai kezdték el legnagyobb számban saját oldalaik építését.

„Látható, hogy az oktatás új kihívások előtt áll. A tanár által kijelölt lineáris tanulási folyamat helyett az egyéni kezdeményezéseken alapuló, csoportmunkára épülő megismerési folyamat válhat meghatározóvá az iskolai oktatás mindennapjaiban. E jelentős módszertani megújulást támogatja minden, a virtuális közösségépítést elősegítő, azt működtető rendszer, mint például az Oracle Think.com keretrendszere. Ezért is tartom fontosnak és támogatandónak ezt a kezdeményezést, amely ráadásul nem ró külön anyagi terheket az iskolákra, hiszen az Oracle díjmentesen bocsátja szoftvereit a rendelkezésükre.” – mondta Magyar Bálint oktatási miniszter az iskolában szervezett avató ünnepségen.

„Örülök, hogy vállalatunk egyéb oktatási kezdeményezései után végül a Think.com is kezd gyökeret ereszteni Magyarországon. Remélem, hogy a közeljövőben számos iskola vállalkozik a használatára, és így hazánkban is – a külföldi példákhoz hasonlóan – diákok ezrei számára nyújthat segítséget az Internet a tanuláshoz, a készségek fejlesztéséhez.” – nyilatkozta Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés