Connect with us

Think.com, az Oracle közösségépítő portálja

Kütyük

Think.com, az Oracle közösségépítő portálja

Magyar Bálint oktatási miniszter jelenlétében 2004. november 26-án a budapesti Városligeti Általános Iskolában az Oracle bemutatta a Think.com néven világszerte ismert internetes oktatási és közösségépítő eszközt.

A világ több országában – köztük az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Új-Zélandon – már sikeresen bevezetett, és több mint 225.000 ezer diák által használt oktatási megoldás a legmodernebb internetes technológia alkalmazásával most – a régiónkban elsőként – a magyarországi oktatás korszerűsítésében is segíthet. A Think.com a tagoknak olyan egyszerűen használható eszköztárat nyújt, amely nem igényel programozói ismereteket, mégis nagyon széles körű lehetőséget nyújt a kreativitás kibontakoztatására. Minden tanuló saját e-mail címet kap és weboldalt építhet magának, amellyel tárolhatja és bemutathatja munkáit. Lehetőségük nyílik különféle szöveges, képi, videó, audió és HTML tartalmak megjelenítésére.

A résztvevők interaktív tevékenységekbe kapcsolódhatnak be, így részt vehetnek online vitafórumokban, szavazásban, ötletelhetnek társaikkal, vagy akár megjelenhetnek egy-egy téma szakértőjeként. A tagok különféle elektronikus megjegyzések („cetlik”) felragasztásával véleményezhetik társaik oldalait. A rendszer webalapú, így a diákok böngészőn keresztül otthon, az iskolában vagy a könyvtárban is hozzáférhetnek a portálhoz. A magyar tanárok és a diákok egyelőre a Think.com angol nyelvű változatát használhatják, amelynek megismerését részletes, könnyen érthető, magyar nyelvű útmutató segíti. Azonban a magyar nyelvű változatra sem kell sokáig várniuk: a következő tanévtől az angol, a spanyol, a kínai és a thai nyelvek után elkészül a magyar változat is.

A Városligeti Általános Iskolában az elmúlt hónapokban Vagács Zsuzsanna tanárnő vezetésével ismerkedtek meg a tanulók az új lehetőségekkel. Már a tanév kezdetekor felkerültek a tanárnő oldalára az évkezdéshez szükséges információk – például a tanszerlista és a tanév rendje –, amelyekhez természetesen a szülők is hozzáférnek. Elkészültek a diákok első személyes weboldalai is. A városligeti mellett már néhány vidéki intézmény is ismerkedik a megoldással, közülük is a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola nyelvi előkészítő évfolyamos diákjai kezdték el legnagyobb számban saját oldalaik építését.

„Látható, hogy az oktatás új kihívások előtt áll. A tanár által kijelölt lineáris tanulási folyamat helyett az egyéni kezdeményezéseken alapuló, csoportmunkára épülő megismerési folyamat válhat meghatározóvá az iskolai oktatás mindennapjaiban. E jelentős módszertani megújulást támogatja minden, a virtuális közösségépítést elősegítő, azt működtető rendszer, mint például az Oracle Think.com keretrendszere. Ezért is tartom fontosnak és támogatandónak ezt a kezdeményezést, amely ráadásul nem ró külön anyagi terheket az iskolákra, hiszen az Oracle díjmentesen bocsátja szoftvereit a rendelkezésükre.” – mondta Magyar Bálint oktatási miniszter az iskolában szervezett avató ünnepségen.

„Örülök, hogy vállalatunk egyéb oktatási kezdeményezései után végül a Think.com is kezd gyökeret ereszteni Magyarországon. Remélem, hogy a közeljövőben számos iskola vállalkozik a használatára, és így hazánkban is – a külföldi példákhoz hasonlóan – diákok ezrei számára nyújthat segítséget az Internet a tanuláshoz, a készségek fejlesztéséhez.” – nyilatkozta Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom