Connect with us

technokrata

Két év alatt több mint 80 mobiltelefon robbant fel

Kütyük

Két év alatt több mint 80 mobiltelefon robbant fel

Az Egyesült Államokban az elmúlt két esztendőben 83 mobiltelefon robbant fel – a legtöbb esetben a nem megfelelő minőségű akkumulátor váltotta ki a robbanást.

Legutóbb a tizenhárom esztendős Michael Sathre mobiltelefonja robbant fel, melynek következtében a gyermek keze erősen vérzett és a füle is megsínylette a történteket.

A Egyesült Államok fogyasztói termékek biztonságával foglalkozó testületéhez az elmúlt időkben számtalan olyan jelentés érkezett, mely mobiltelefon robbanás következtében arcon, kezeken, lábakon és csípőn kialakult égési sebesülésekről számolt be. A szervezet időről időre kibocsát egy a veszélyes akkumulátorokat felsoroló listát és arra próbálja ösztönözni a gyártókat, hogy hozzanak létre egy a korábbiaknál biztonságosabb, egységes új akkumulátor szabványt.

A mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek felhívják a figyelmet arra, hogy az összes eddigi robbanásos esetben utángyártott, kifejezetten rossz minőségű akkumulátorok voltak a bűnösök, és nem maguk a mobil készülékek. A gyártók ezenkívül hangsúlyozzák, hogy az Egyesült Államokban már több mint 170 millióan használnak mobiltelefont, ehhez képest pedig lényegében elhanyagolható mennyiségű robbanásos esetet regisztrálnak a hatóságok.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin