Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zuhan az IE népszerűsége

Kütyük

Zuhan az IE népszerűsége

Már 90 százalék alatt az Internet Explorer böngészőpiaci részesedése.

Egy amszterdami webforgalom-elemző cég, a OneStat.com szerint egy kétmilliós webezői mintának a megvizsgálásával kiderült, hogy a Microsoft minden nyilatkozata ellenére a Firefox igenis komoly veszélyt jelent a böngésző dominanciájára. Miközben a végleges Firefoxot már több mint 5 millióan töltötték le, az Internet Explorer részesedése – hosszú idő óta először – ismét 90 százalék alatt van. Ez több mint 5 százalékos esést jelent május óta: november harmadik hetében a mérések szerint már „csak” 88,9 százalékon állt.

Ezzel szemben a Mozilla-alapú browserek, többek között a Firefox is, 7,4 százalékos részesedést harcoltak ki maguknak, ami ugyanakkora emelkedés május óta, min amennyit az Internet Explorer vesztett népszerűségéből. A OneStat.com számait alátámasztják a WebSideStory, egy szintén webforgalom-elemzéssel foglalkozó vállalat mérései is, igaz, ők a hónap elején még 92,9 százalékos részesedést mutattak ki a Microsoft szoftverének. A trend azonban megegyezik: Redmond böngészője egyre kevésbé kelendő.

A már korábban említett tényezők mellett új irányból is segítséget kapott a Firefox: a hét elején jelentette be a Linspire, hogy elérhetővé tette OOoFF nevű termékét. Az ezen CD-t megvásárlók megkapják az OpenOffice.org irodai programcsomagot illetve a Mozilla Foundation új böngészőjét is. Az OOoFF Windows, Mac OS X és Linux alá is megvásárolható, igaz, nem olcsó: 30 dollárt kérnek el érte, ha online veszi birtokba leendő felhasználója. Természetesen a Microsoft Wordjénél jóval kevesebbe kerül, de ha figyelembe vesszük, hogy két ingyenes programot kínálnak pénzért, akkor azért más a helyzet.

A Firefox népszerűségén csak lendíthet az akció, ahogyan a Portable változat kiadása is. Ez utóbbi révén például egy USB-s pendrive segítségével bárhova magunkkal vihetjük kedvenc böngészőnket, és ott is használhatjuk, ahol erre egyébként nem lenne lehetőségünk.

Érdekesség, hogy a Firefox végleges változatának különböző platformok alá készített verzióit a Terminal Download szerveréről már több mint 1500-an töltötték le.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés