Connect with us

technokrata

Ingyenes ADSL-hozzáférés civil szervezeteknek

Kütyük

Ingyenes ADSL-hozzáférés civil szervezeteknek

„A Matáv hozzáad” program a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) közreműködésével pályázatot hirdet, melynek célja nonprofit szervezetek távközlési kommunikációs lehetőségeinek fejlesztése.

A Matáv társadalmi szerepvállalási programja, „A Matáv hozzáad” program és a NIOK Alapítvány által meghirdetett pályázat célja a civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése, kommunikációs lehetőségeinek javítása. A program keretében a Matáv a pályázat nyertesei számára egy éves időtartamra ADSL-hozzáférést biztosít, így lehetővé válik 500 szervezet szélessávú internetes kommunikációja. A pályázat nyertesei az ADSL felszerelését és egy évre térítésmentes szolgáltatást, valamint a www.nonprofit.hu szolgáltatásait díjmentesen kapják 2005-ben.

A Matáv mint felelős társadalmi szereplő évente közel 100 millió forintot fordít társadalmi (egészségügyi, szociális) problémák segítésére. „Az ADSL-pályázat kiírásával az a célunk, hogy a civil szervezetek a támogatásunk segítségével megtakarított pénzösszeget olyan célokra fordíthassák, amely a rászorulók javát szolgálja. Emellett a szélessávú Internet segítségével lehetőségük nyílik saját tevékenységük kommunikálására, az információk gyors elérésére is.” – indokolta a pályázat kiírását Szabó Gyula, „a Matáv hozzáad” program vezetője.

2004. november 17. és november 29. között a fent említett honlapról letölthető űrlapon pályázhat minden Magyarországon bejegyzett civil szervezet (alapítvány, egyesület), amely rendelkezik vezetékes Matáv előfizetéssel, valamint az ADSL-hozzáférés használatát biztosító számítógéppel. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó szervezet eddigi tevékenységének és jövőbeni terveinek bemutatását, valamint az ADSL-hozzáférés felhasználására vonatkozó elképzeléseit. A támogatás odaítéléséről a pályázók 2004. decemberében e-mailben kapnak értesítést. A formai feltételeknek megfelelő és a pályázati határidő lejárta előtt benyújtott pályázatokat szakértők bírálják el, a támogatásokról szóló döntést a NIOK Alapítvány és a Matáv által felkért bizottság hozza meg. A nyertes pályázók listája ugyanitt lesz elérhető, december 17-étől.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák