Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kamerás mobiltelefon használat illemszabályai

Kütyük

A kamerás mobiltelefon használat illemszabályai

A CEA (Consumer Electronics Association) kiadott egy brosúrát, melyből megtudhatjuk a kamerás mobiltelefon használat illemszabályait.

Ezek szerint minden olyan helyen tilos kamerás mobilt használni, ahol tiltják a hagyományos fényképezőgépek és videókamerák használatát, vagyis például a különböző múzeumokban, színházakban, illetve koncerteken. Ugyancsak tilos kamerás mobilokkal fényképeket készíteni fürdőhelyiségekben, öltözőkben, tornatermekben, ily módon ugyanis könnyen személyiségi jogokat lehet sérteni.

Megfelelő engedély hiányában kamerás mobilokkal tilos képeket, hang-, illetve videófelvételeket készíteni üzleti, kormányzati, illetve oktatási tárgyalásokon, megbeszéléséken. A CEA ezekívül felhívja a figyelmet arra, hogy autó-, illetve motorvezetés közben nem ajánlott fényképezgetni a mobiltelefonokkal, ez ugyanis komoly közlekedésbiztonsági veszélyeket rejt magában.

A brosúrában olyan hasznos tippek is vannak, mint hogy például érdemes lefotózni, hogy a nagyobb parkolókban melyik helyre parkoltunk be, illetve gépjármű kölcsönzéskor hasznos lehet lefényképezni az autón már meglévő karcolásokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés