Connect with us

technokrata

A kamerás mobiltelefon használat illemszabályai

Kütyük

A kamerás mobiltelefon használat illemszabályai

A CEA (Consumer Electronics Association) kiadott egy brosúrát, melyből megtudhatjuk a kamerás mobiltelefon használat illemszabályait.

Ezek szerint minden olyan helyen tilos kamerás mobilt használni, ahol tiltják a hagyományos fényképezőgépek és videókamerák használatát, vagyis például a különböző múzeumokban, színházakban, illetve koncerteken. Ugyancsak tilos kamerás mobilokkal fényképeket készíteni fürdőhelyiségekben, öltözőkben, tornatermekben, ily módon ugyanis könnyen személyiségi jogokat lehet sérteni.

Megfelelő engedély hiányában kamerás mobilokkal tilos képeket, hang-, illetve videófelvételeket készíteni üzleti, kormányzati, illetve oktatási tárgyalásokon, megbeszéléséken. A CEA ezekívül felhívja a figyelmet arra, hogy autó-, illetve motorvezetés közben nem ajánlott fényképezgetni a mobiltelefonokkal, ez ugyanis komoly közlekedésbiztonsági veszélyeket rejt magában.

A brosúrában olyan hasznos tippek is vannak, mint hogy például érdemes lefotózni, hogy a nagyobb parkolókban melyik helyre parkoltunk be, illetve gépjármű kölcsönzéskor hasznos lehet lefényképezni az autón már meglévő karcolásokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák