Connect with us

technokrata

Korea: letiltanák a kommunista egyetem webhelyéhez való hozzáférést

Kütyük

Korea: letiltanák a kommunista egyetem webhelyéhez való hozzáférést

Dél-Korea hozzáférés-tiltással óvná fiataljait az északi eszméktől.

Azt már megszokhattuk, hogy a kommunista ideológiájú irányítással bíró országokban korlátozzák az internetezők mozgásterét, hogy ˝megóvják˝ az állampolgárokat (különösen a fiatalokat) a ˝káros˝ eszméktől. Kínában komoly cenzúra dolgozik ezen, Észak-Koreában pedig még internetezni sincsen nagyon lehetősége a lakosságnak. Meglepő, hogy egy szabad országban ugyanehhez az eszközhöz terveznek nyúlni.

Dél-Korea ugyanis le akarja tiltani egy észak-koreai egyetem website-jához való hozzáférést, megállítandó a kommunista eszmék elterjedését a déli fiatalok között, közölte a tájékoztatásügyi minisztérium egyik hivatalnoka. Mindez annak a vitának az eredménye lehet, melyet a dél-koreai honatyák a nemzetbiztonsági törvény felülvizsgálata körül folytatnak; az Észak-Koreával való kapcsolatok korlátozásának témakörében. Csung De-szun, a tájékoztatást nyújtó hivatalnok közölte, hogy hivatalos megkeresést kaptak a rendőrségtől az érintett website (és még másik harminc) hozzáférésének letiltására; s ha indokoltnak tartják a kérést, akkor hamarosan tiltólistára is kerül majd az észak-koreai egyetem webhelye – legalábbis a déliek számára. Az Interneten koreai nyelven elérhető iskola egyébként távoktatást kínál az érdeklődők számára.

A formailag még mindig háborúban álló két ország (a múlt század ötvenes éveiben véget ért hadműveleteket ugyanis csak tűzszünet zárta le, békekötés nem) különös helyzetét jellemzi, hogy még a déliek sincsenek egyetértésben. Dél-Korea miniszterelnöke például szeretné megreformálni a nemzetbiztonsági törvényt, de a konzervatív oldal szerint igenis szükség van a még a 70-es évekből származó korlátozásokra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp