Connect with us

technokrata

A Motorola visszahívja a hibás MPx220-as okostelefonokat

Kütyük

A Motorola visszahívja a hibás MPx220-as okostelefonokat

A Motorola hangproblémákra hivatkozva visszahívja az eddig eladott összes Motorola MPx220-as okostelefont.


A Motorola MPx200 közvetlen utódjának tekinthető, sokak által várva várt készülék eddig egyedül az Egyesült Államokban, a Best Buy-nál volt kapható, most viszont ideiglenesen ott sem vásárolható meg. A visszahívás oka egy rossz firmware, mely kisebb-nagyobb hangerő problémákat okozott. A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Motorola már megkezdte a váratlanul felmerült problémákat orvosló új firmware telepítését. A cég arra kéri az MPx220 tulajdonosokat, hogy vigyék be készülékeiket valamelyik közeli Motorola szervizbe. Emlékezetes, hogy nemrégiben hasonló gondok merültek fel a Siemens 65-ös sorozatú készülékei esetében is.

A Motorola MPx220 elsősorban Windows Mobile 2003 SE operációs rendszeréről, 1,3 megapixeles felbontású digitális fényképezőgépéről, Bluetooth kompatibilitásáról, valamint miniSD memóriakártya támogatásáról ismerszik meg. Az MPx220 némileg nagyobb, mint az MPx200, esetében egész pontosan 90 milliméteres hosszról, 48 milliméteres szélességről, 20 milliméteres vastagságról, illetve 110 grammos tömegről beszélhetünk. Újdonság, hogy immár a külső kijelző is színes, illetve, hogy a készülék segítségével immár fényképezni is lehet. Az akár fotónyomtatásra is alkalmas minőségű képek elkészítését egyébként többek közt háromszoros digitális zoom, illetve vaku segíti.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) működésű, GPRS Class 12 támogatású MPx220 belső kijelzőjének színmélysége nem változott, vagyis maradt 16 bites, ami konkrétan 65.536 színárnyalatot jelent. Az MPx200 komoly negatív kritikát kapott, mert nem rendelkezett Bluetooth kontrollerrel, az MPx220 viszont már támogatja ezt a vezeték nélküli adatátviteli technológiát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák