Connect with us

technokrata

Egyre népszerűbb a Bluetooth – a Wi-Fi le van maradva

Kütyük

Egyre népszerűbb a Bluetooth – a Wi-Fi le van maradva

Az okostelefonok népszerűségének növekedésével párhuzamosan a Bluetooth technológia szépen lassan meg fogja hódítani magának a piacot, viszont a Wi-Fi továbbra is jelentős lemaradásban lesz.

Az ARC Group piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy 2009-ben várhatóan már több mint 87 millió Bluetooth kompatibilis mobiltelefon fog forgalomba kerülni, miközben a Wi-Fi képes készülékek piaci részesedése alulról fogja súrolni a 15 százalékot.

A piackutatók szerint a Bluetooth elterjedtsége jelenleg az Európában eladott okostelefonok és mobiltelefonok körében a legnagyobb. Érdekesség, hogy Amerikában és Ázsiában sokkal kevesebben használnak Bluetooth eszközöket, mint Európában, és ez alól egyedül Japán jelent kivételt. Tavaly egyébként globálisan 2 millió ˝kékfog˝-as mobiltelefon került forgalomba, idén pedig várhatóan 6 millió darab ilyen készüléket adnak el a gyártók.

A szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Wi-Fi szempontjából nézve már közel sem ilyen rózsás a helyzet. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy a Wi-Fi képes eszközök az átlagnál nagyobb méretűek és fogyasztásúak, ráadásul egyelőre még komoly gondjaik akadnak a Wi-Fi és az egyéb más hálózatok közötti váltásoknál.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák