Connect with us

technokrata

Javuló PDA eladások – a Pocket PC-k beelőzték a Palm eszközöket

Kütyük

Javuló PDA eladások – a Pocket PC-k beelőzték a Palm eszközöket

Miközben a kéziszámítógép eladási mutatók az utóbbi időkben világszerte javultak, a Palm operációs rendszerű készülékek eladásai oly mértékben visszaestek, hogy a Pocket PC-knek a történelem folyamán most először sikerült beelőzniük.

A Gartner Dataquest piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében mintegy 13,3 százalékkal növekedett a PDA szektor.

A piackutatók előrejelzései szerint idén várhatóan 4,4 millió Palm kéziszámítógép fog gazdára találni, ami mintegy 23 százalékos visszaesést jelent az előző esztendőhöz képest. Ezzel párhuzamosan a Pocket PC eladási mutatók körülbelül 15 százalékkal javulnak 2003-hoz képest, ugyanis 2004-ben várhatóan már több mint 5 millió darab Pocket PC-t adnak el globálisan.

A PalmOne továbbra is a világ elsőszámú kéziszámítógép gyártója, még pedig 26,2 százalékos piacrész birtokában, ami egyébként 13,3 százalékos visszaesést jelent 2003 harmadik negyedévéhez képest. A második helyen a 24,2 százalékos részesedésű Hewlett-Packard tanyázik, a harmadik helyet pedig az éves szinten nem kevesebb mint 356 százalékos növekedést regisztráló Research In Motion (RIM) tudhatja magáénak. A RIM jelenleg 19,8 százalékot tudhat magáénak a PDA piaci tortából.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák